Menu

Hoe u als FoodTruck eigenaar een goede Work-Life Balans kunt behouden

Geplaatst op 13-10-2021 door Redactie

We hoeven u niet te vertellen dat het leven van een FoodTruck eigenaar hard werken is. Het is geen normale 9 tot 5 baan en u maakt vaak veel overuren. Als u niet in uw FoodTruck aan het werken bent, dan bent u bezig met de administratie, boekingen of de nodige voorbereidingen voor de volgende dag. Helaas komen stress en burn-outs vaak voor in de FoodTruck business. Natuurlijk wilt u dit ten alle tijden voorkomen! Als u gelooft in wat u doet, altijd uitmuntende gerechten en fantastische services levert en een goede balans vindt tussen werk en privé, dan komt u er wel! We hebben een paar tips voor u om een goede work-life balans te behouden als FoodTruck eigenaar.

  • Zet uwprioriteiten op een rijtje!Natuurlijk is uwFoodTruck belangrijk voor u, maar is dat het enige dat telt in het leven? Waarschijnlijk niet. Maak dus een lijst van je prioriteiten. Wat vind u belangrijk en hoe belangrijk zijn deze dingen? Controleer of u voldoende tijd besteedt aan uw topprioriteiten. Is dat niet het geval? Verander het!
  • Creëer een goede basis.Een gestroomlijnde werkwijze, gerechten die scoren, goede administratie, etc. Een goede basis zorgt voor rust in de FoodTruck. Dit betekent dat iedereen die in uw FoodTruck werkt weet wat hij/zij moet doen en het werk kan doorgaan, ook als u er niet bent. Daarnaast zorgt het ervoor dat uuw werk indien nodig kunt overdragen en met gemak kunt genieten van de andere dingen in het leven. Vrienden, familie of een welverdiende vakantie...
  • Stel een geweldig team samen.Naast een goede basis is een goed team essentieel. Personeeel waarop u kunt bouwen, die je kunt vertrouwen en die de kwaliteiten hebben om uw FoodTruck draaiende te houden als u er niet bent. Ook als u er wel bent, profiteert uvan een geweldig team. Goede medewerkers maken het werk makkelijker en leuker! Dit zal het waarschijnlijk gemakkelijker voor u maken om uw werk even los te laten en u op andere prioriteiten te kunnen concentreren. Een geweldig team is echt de basis van elke FoodTruck!
  • Doe iets waar u energie van krijgt.Een feestje, een dagje naar het pretpark, een etentje, een lange wandeling, een Netflix-serie helemaal uitkijken, een bezoekje aan de sauna of een stevige work-out. Doe activiteiten waar u energie van krijgt! En van welke mensen krijg je energie? Je partners, kinderen, vrienden? Of misschien wilt ugewoon iets voor uzelfdoen? Zorg ervoor dat u regelmatig uw tijd vult met de mensen en activiteiten waar u blij van wordt. En doe soms helemaal niets! Dan kunt uweer vol energie aan de slag in uw FoodTruck.
  • Vermijd activiteiten die u energie kosten.Naast de activiteiten en mensen waar u uwenergie uit haalt, zijn er zeker ook zaken waar ugeen energie van krijgt. Wat kost u alleen energie en wat vindt umisschien niet zo leuk om te doen? Uwadministratie, bijvoorbeeld, of het schoonmaken van uwhuis en boodschappen doen. Maak ook een lijst van deze energievreters en kijk hoe u er minder van kunt doen. Misschien kunt uiets uitbesteden? Uw energie is beperkt, dus kunt udie beter gebruiken voor dingen waar u blij van wordt!

  Hoe u als FoodTruck eigenaar een goede Work-Life Balans kunt behouden
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 64 van 191
Volgende »