Menu

Een menu om van te watertanden

Geplaatst op 07-09-2018 door Redactie

Als foodtrucker kom je er al snel achter dat een foodtruck runnen veel verschillende componenten heeft, waarvan een goede kok zijn er slechts één is. Met dat gezegd, is er uiteraard uiteindelijk maar één ding dat er echt toe doet en dat is het eten. Het menu presenteert dit en daarom is het belangrijk dat je de volgende fouten niet maakt.

 • Teveel tekst

  Mensen krijgen een idee van hun maaltijd voordat ze het geproefd hebben door het voedsel een beeld te geven. Om dat te bereiken kun je teveel tekst beter vervangen door foto’s van de maaltijd die je presenteert. Zoals het oude gezegde luidt ‘een beeld spreekt meer dan duizend woorden’, en dit is zeker het geval voor eten. Voorkom daarnaast dat de foto die je in je menu gebruikt niet teveel afwijkt van de realiteit; dit veroorzaakt wantrouwen bij je klanten.

   Teveel tekst
 • Teveel keuze

  Een menu waaruit te weinig te kiezen is, verliest je klanten aan rivaliserende foodtrucks. Dit wil echter niet zeggen dat je je menu vol moet duwen met gerechten! Dit leidt weer tot twijfels bij de klanten omdat er simpelweg teveel is om uit te kiezen. Hiermee kun je jezelf flink in de vingers snijden, omdat twijfelende klanten meer tijd nodig hebben om te kiezen, lange rijen veroorzaken. En dit is natuurlijk niet wenselijk, al helemaal niet tijdens drukke uren.

 • Organisatie

  Een gestructureerd menu zorgt niet alleen voor makkelijke navigatie, maar geeft tevens een bepaald vertrouwen aan de klant wat betreft jouw foodtruck. Het menu dient, tot op zekere hoogte, als reclame voor je foodtruck én je maaltijden. Belangrijk dus dat het menu dat je aan je klanten aanbiedt in alle opzichten in orde is en vertrouwen creëert.

« Vorige
Bericht 115 van 186
Volgende »