Menu

Eet je wel genoeg groenten?

Geplaatst op 19-09-2018 door Redactie

Groente is gezond: Dat is natuurlijk niks nieuws. Waarom eten we het dan zo weinig? 250 gram groente wordt dagelijks aanbevolen door het Voedingscentrum, maar dit is een minimum; meer is altijd beter! Toch haalt een kwart van de Nederlandse bevolking die 250 gram niet eens. Eigenlijk is het het beste als je elke maaltijd van de dag groenten eet. Klinkt dat saai? Dan denk je niet creatief genoeg. We hebben een aantal tips op een rij gezet om je dagen op te vullen met groenten, groenten en groenten!

    1. Een vers gemaakte salade voor lunch. Het leuke is dat je met salades eindeloos kunt combineren waardoor het nooit saai hoeft te zijn. Door noten, vis, vlees en/ of fruit toe te voegen heb je elke dag een andere lunch en krijg je toch je portie groenten binnen.

    2. Bladgroenten zijn je beste vriend. Je kunt ze namelijk gebruiken in tal van verschillende gerechten, zoals in de pasta, sandwich, omelet, wrap of zelfs smoothie. Wat dacht je van een smoothie met spinazie en banaan en wat yoghurt? Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar dat hoeft natuurlijk niet.

    3. ‘s Avonds of tussen twee maaltijden door honger? Laat die Snickers Bar liggen en kies voor worteltjes, komkommer of tomaatjes om op te snoepen! Goed tegen de honger en je hebt er zo weer 100 gram groenten bij gegeten!

    4. Groentesoep uit een pakje? Je kunt het ook zelf maken, vol met verse groenten die je lekker vind. Een bijkomend voordeel is dat je zelf de controle hebt over hoeveel zout je er in stopt.

    5. Hetzelfde geldt voor pastasaus! Door deze zelf te maken is hij niet alleen veel lekkerder, maar ook een stuk gezonder dan wanneer je hem kant-en-klaar uit de winkel haalt.

    6. Eet jij elke dag vlees? Verminder dit door één, twee of drie keer per week geen vlees te eten. Zo werk je aan een gezonder lichaam én ben je milieubewust bezig. Daarnaast bespaart het je ook nog eens wat extra centen. Champignons, noten en peulvruchten zijn lekkere vleesvervangers.

    7. Ben lekker creatief met kliekjes; zo hoef je niks weg te gooien en leer je misschien wel een nieuw, origineel gerecht kennen dat voor herhaling vatbaar is!

    8. De ‘⅔’-regel: Zorg ervoor dat je avondeten voor tenminste 2/3e uit groente bestaat. Vooral als je de rest van de dag weinig groenten binnen gekregen hebt, is dit een goed inhaalmoment.

    9. Een spiraalsnijder is je beste vriend! Met een spiraalsnijder tover je bijvoorbeeld courgette eenvoudig om in spaghetti. Voor de smaak hoef je het tenminste niet te laten, spaghetti van courgette met rode pastasaus; heerlijk!

    10. Zorg dat je altijd groenten in huis hebt. Haal het in bulk op de markt en vries het eventueel in. In de supermarkt kun je ook zakken met bevroren groenten halen, super handig!

    Eet je wel genoeg groenten?
  • Jawel! Meer groenten eten heeft vele gezondheidsvoordelen. Meer energie, minder kans op hartproblemen of te hoog cholesterol. Een goed voornemen dus! Gelukkig zijn er tal gezonde keuzes voor foodtrucks te vinden op onze website!

    Eet je wel genoeg groenten?
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 107 van 179
Volgende »