Menu

Deze 3 foodtrends mag je niet missen

Geplaatst op 08-03-2019 door Redactie

Consumenten proberen graag nieuwe smaakcombinaties, en een foodtruck is een laagdrempelige plek om dat te doen. Verras in jouw foodtruck daarom met creatieve experimenten – al dan niet naast jouw vertrouwde signature dish. In deze blog zetten we drie foodtrends op een rijtje. Combineer jij ze met een vleugje van je eigen inventiviteit? Dan zul je zien: er ontstaan de mooiste nieuwe recepten of foodconcepten. Dus hup: de keuken in en experimenteren maar!

 • We are the champignons

  Minder vlees eten. Het is een hot topic. Toch vinden veel mensen het moeilijk om vlees te weerstaan, zonder een goed – plantaardig – alternatief. En daar komt de paddenstoel om de hoek kijken. Paddenstoelen zijn bijvoorbeeld perfecte vleesvervangers. Ze zijn geschikt voor diverse bereidingen, hebben een vlezige structuur, zijn rijk aan umami en nemen smaken goed op. Dit alles maakt ze heel geschikt voor gebruik in gerechten waar normaal vlees het hoofdingrediënt is. Wat denk je bijvoorbeeld van ‘pulled mushroom’ of een smaakvolle paddenstoelenburger? Het grote voordeel van paddenstoelen is: er zijn heel veel soorten, ieder met hun eigen smaak en structuur. Champignons zijn natuurlijk aardig ingeburgerd, maar experimenteer voor een verrassende twist ook eens met shiitake, enoki, of portobello’s!

  We are the champignons
 • Multi-inzetbare ingrediënten

  Creatief denken is out-of-the-box denken. Ga next level met je favoriete ingrediënten. Bloemkool hoeft echt niet per se in een pan kokend water. Kijk maar hoe geliefd de bloemkoolrijst is in de schappen van de supermarkt. Als jij als chef met een paar slimme aanpassingen of vervangingen een ongezond gerecht healthy(er) weet te maken, heb je goud in handen. Want mensen vinden het steeds belangrijker om gezond te eten. Pizza’s met bloemkoolbodem vliegen over de toonbank. Net als frietjes van (vergeten) groenten of zoete aardappel. Lasagne met gegrilde groente in plaats van pasta. Burgers van peulvruchten. Baksels met banaan in plaats van suiker. Iedereen geniet van een pizza, patatje of gebakje; als jij daar een gezonde draai kan geven zodat mensen geoorloofd kunnen smullen van die ‘vette hap’, ben je een held!

 • Vergeet plastic

  Anno 2019 zien klanten graag dat je bezig bent met duurzaamheid. Je bent op de goede weg als je kiest voor lokale leveranciers en producten van het seizoen, minder vlees serveert en een no waste-beleid voert in de keuken. Maar denk jij ook na over hoe je jouw producten verpakt, presenteert en serveert? Steeds meer mensen associëren plastic namelijk met de groeiende plasticsoep in de oceanen. En hebben daar dus een negatief gevoel bij. Dus: probeer afval te beperken. Hoe minder afval, hoe beter. En vermijd het gebruik van plastic bekers, bordjes, bakjes en bestek te vermijden. Kies in plaats daarvan voor materiaal van recyclebaar karton, bamboe of biologisch afbreekbare materialen.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 62 van 152
Volgende »