Menu

Het BBQ seizoen is weer geopend!

Geplaatst op 01-06-2017 door Redactie

Kun jij ook zo genieten van de rokerige geur van de BBQ? Loopt het water je al in de mond bij het denken aan een heerlijke Pulled Pork en Grilled Shrimp. Behalve de lekkerste recepten die je ermee kunt maken, is BBQ-en een onwijs leuke bezigheid.

Wij van Foodtruckbooking.com willen je graag helpen met onze top 6 BBQ-vakjargon. Deze moét je kennen als je als een echte pro gaat barbecuen.

 • Voor de BBQ Kings:

  Boston Butt
  Bovenste deel van een varkensschouder. Favoriet stuk bij barbecuewedstrijden om pulled pork van te maken.

  Chimney Starter
  Dit is een hulpmiddel om je briketten / houtskool snel en veilig aan te steken.

  Bark
  De donkere buitenkant van een traaggegaard stuk vlees van de barbecue.​​​​​​​

  Voor de BBQ Kings:
 • Brine
  Een zoute oplossing waar het vlees in wordt gemarineerd. De cellen in het vlees willen de balans tussen het vocht in de cellen en zoute vocht buiten de cellen herstellen en laten het vocht binnen (een proces dat osmose wordt genoemd). Tijdens dit proces kunnen andere dingen, zoals kruiden, mee naar binnen worden gesmokkeld. Wordt voornamelijk toegepast op magere vleessoorten, zoals kip, ribkarbonades, varkenshaas, etc

  Texas Crutch
  Het na een bepaalde tijd inpakken van vlees op de barbecue. Het inpakken gebeurt met folie of slagerspapier en dient ervoor om het vlees sappiger te houden.​​​​​​​

  Het BBQ seizoen is weer geopend!
 • Rookring
  De roze ring die bij roken onder het oppervlak van het vlees ontstaat. Het is daar niet rauw, het ontstaat door een chemische reactie tussen het vlees en de rook. Deze ring kan ook kunstmatig worden gecreëerd, dus het is geen garantie voor echt gerookt vlees.

  Geen zin om te BBQ-en? Huur dan via FoodtruckBookingeen BBQ Foodtruck.

  Het BBQ seizoen is weer geopend!
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 173 van 186
Volgende »