Menu

Top 5 films voor Food (truck) Lovers

Geplaatst op 22-05-2017 door Redactie

Eens zin om vanuit je luie stoel inspiratie op te doen over Food (trucks)? Er zijn ontzettend mooie films op de markt gebracht waarin eten de hoofdrol speelt. Wij van Foodtruckbooking hebben een top 5 voor je geselecteerd die je niet mag missen:
 

 • CHEF (2014)

  Chef-kok Carl Casper (Jon Favreau) wordt ontslagen en moet een nieuwe baan vinden. Hij gaat naar Miami waar zijn ex-vrouw (Sofia Vergara) hem op het idee brengt om een Foodtruck te beginnen. Hij hoopt hiermee zijn passie voor koken en zijn levenslust terug te vinden. Hij knapt samen met zijn beste vriend (John Leguizamo) en zijn zoon (Emjay Anthony) een oude wagen op. Ze reizen overal langs en hun zaak wordt een groot succes.

  CHEF (2014)
 • CHOCOLAT (2000)

  Chocolat is een Brits-Amerikaanse film uit 2000, gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanne Harris uit 1999 , geregisseerd door Lasse Holström. Het vertelt het verhaal van de jonge moeder Vianne Rocher die met haar dochter Anouk aankomt in het fictieve Franse dorpje Lansquenet-sous-Tannes. Daar opent zij de kleine chocolaterie La Céleste Praline. Viannes chocolade verandert door haar magie het leven van de dorpelingen.

  CHOCOLAT (2000)
 • RATATOUILLE (2007)

  Een computeranimatiefilm van Walt Disney. Remy, een rat, droomt ervan om een grote Franse topkok te worden ondanks het feit dat zijn familie dit niet graag ziet gebeuren en men in de kookwereld niet echt verzot is op ratten. Op een dag raakt Remy gescheiden van zijn familie en belandt in het riool van Parijs. Zo komt hij terecht onder het restaurant van zijn idool, de kok Auguste Gusteau. Auguste blijkt echter te zijn overleden, maar in Remy's fantasie verschijnt zijn geest geregeld om hem bij te staan.

  RATATOUILLE (2007)
 • JULIE & JULIA (2009)

  De film vertelt het relaas van zowel Julie Powell, die in 2002 de uitdaging aanging alle recepten in het beroemde kookboek 'Mastering the Art of French Cooking in een jaar tijd uit te proberen en hierover een populaire blog bijhield, als van Julia Child, co-auteur van dit kookboek en de totstandkoming van het boek in de jaren 1950. Nora Ephrons' draaiboek is gebaseerd op Childs' biografie 'My Life in France' en Powells' boek 'Julie and Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen.

  JULIE & JULIA (2009)
 • THE HUNDRED FOOD JOURNEY (2014)

  De familie Kaddam heeft een restaurant in Bombay dat tijdens politieke rellen in het land door een brandbom vernietigd wordt en waarbij ook de moeder omkomt. De familie vlucht het land uit en vraagt politiek asiel aan in Londen. Omdat ze geen geschikte plaats vinden voor een restaurant trekken ze naar het Europese vasteland. Onderweg valt de auto in panne in een dorpje in Frankrijk. Ze worden opgevangen door een jonge vrouw, Marguerite en besluiten in het dorp het verlaten restaurant te restaureren en om te vormen in een Indisch restaurant. Dit restaurant bevindt zich rechtover het sterrenrestaurant waar Marguerite sous-chef is. De snobistische eigenares Madame Mallory doet er alles aan om het restaurant van de familie Kaddam te saboteren.

  THE HUNDRED FOOD JOURNEY (2014)
« Vorige
Bericht 156 van 168
Volgende »