Menu

Zo zorg je ervoor dat jouw foodtruck opvalt

Geplaatst op 04-07-2019 door Redactie

De zomer is in volle gang. Dat geldt ook voor het foodtruckseizoen. Elk weekend vindt er wel ergens in Nederland een foodtruckfestival plaats, om nog niet te spreken over de vele andere festivals en evenementen waar een plek is ingericht voor foodtrucks. En wat dacht je van alle bruiloften en zomerfeesten met een rijdende keuken? De overvloed aan foodtrucks betekent veel concurrentie. Om succesvol te zijn, is het belangrijk om je te onderscheiden. Zo zorg je ervoor dat jouw foodtruck opvalt!

 • Onderscheidende producten

  De naam zegt het al: bij een foodtruck draait het om food. Misschien wel de beste manier om op te vallen is dan ook met datgene wat je serveert. Met jouw producten! Kies voor eten en drinken dat net wat anders is dan bij de foodtruck-nextdoor. Je kunt de focus leggen op minder gangbare gerechten, zoals curry’s, bowls en salades. Maar ook als je je toelegt op populaire gerechten zoals friet en hamburgers kun je je onderscheiden met je producten. Kies op frietgebied bijvoorbeeld voor verse friet, dikkere of juist extra dunne frietjes, friet met schil of voor bijzondere sauzen. En misschien nog wel belangrijker: onderscheid je met producten van een supergoede kwaliteit. Daar komen bezoekers voor terug.

  Onderscheidende producten
 • Onderscheidende uitstraling

  Zorg ervoor dat jouw foodtruck opvalt. Letterlijk, bijvoorbeeld door op pad te gaan met een bijzonder type truck of door jouw rijdende keuken te voorzien van een mooie kleur of een schildering die past bij jouw boodschap. Rondom je foodtruck voer je de door jouw gekozen uitstraling door. Zorg er bijvoorbeeld met een zitje of tafels voor dat het goed toeven is bij jouw foodtruck. Of creëer ’s avonds sfeer met een vuurkorf. Ook de verpakking van gerechten en drankjes is belangrijk. Dit is – naast het product zelf – een visitekaartje van je foodtruck. Een herkenbare verpakking zorgt ervoor dat mensen jou weten te vinden.

 • Onderscheidend gemak

  Maak het je gasten zo makkelijk mogelijk. Zorg ervoor dat gasten van je foodtruck goed kunnen zien wat je verkoopt. Hang bijvoorbeeld een grote menukaart op en plaats een groot bord met het menu voor je truc. Zo kunnen gasten rustig een keuze maken voor ze gaan bestellen. Maak het daarnaast makkelijk om te bestellen, betalen en af te halen. Creëer bijvoorbeeld aparte plaatsen voor bestellen en afhalen en zorg dat gasten niet lang hoeven te wachten op hun bestelling. Ook in dit kader is de verpakking van je product weer belangrijk. Deze moet namelijk handig én stevig zijn, zodat gasten de gerechten eenvoudig – staand – kunnen eten. Niemand heeft zin in geknoei!

 • Onderscheidende service

  Ook op het gebied van service kun je je onderscheiden. Ga net een stapje verder voor de gast. Verplaats je in je doelgroep en bedenk hoe je het bezoek van je gast nóg beter kunt maken. Heb je bijvoorbeeld veel gasten met kinderen? Dan zou je kunnen denken aan een speciaal kindermenu, of een speeltje om de kleintjes te vermaken. Ook een gratis extraatje doet het goed. Bied je gasten bijvoorbeeld de mogelijkheid om gratis fruitwater te tappen, om even lekker te zitten of om als dessert marshmallows te roosteren boven een vuurkorf.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 45 van 152
Volgende »