Menu

Waarom foodtrucks echt veel leuker zijn dan traditionele restaurants

Geplaatst op 06-06-2019 door Redactie

Summer is coming! Hoog tijd dus om de restaurant-versus-foodtruck discussie weer uit de koelkast te halen. Als we wijlen Anthony Bourdain moeten geloven (en dat doen we natuurlijk!) gaat er niets boven foodtrucks. Want waar een restaurant zich beperkt tot vier muren en eventueel een terras, biedt een foodtruck eindeloze mogelijkheden die nieuwe eetervaringen creëren. Food-god Bourdain steunde in zijn thuisstad New York zelfs een wetsvoorstel voor meer foodtrucks. Wij geven je vijf redenen waarom volgens ons een bezoekje aan een foodtruck het wint van dat tafeltje in een restaurant.

 • Het ultieme ‘lang leve de vrijheid’ gevoel

  Zeker nu het mooi weer is, is een foodtruckbezoek aantrekkelijk. Zo ben je even lekker in de buitenlucht. Bovendien geniet je vaak van een echte festivalsfeer. Want regelmatig gaat een foodtruck gepaard met andere leuke activiteiten en/of live muziek. Niet je ding? Dan kun je er – in tegenstelling tot bij een restaurant – bij een foodtruckbezoek ook voor kiezen om te verkassen. Dat is trouwens ook prettig wanneer je smakkende buren hebt.

  Het ultieme ‘lang leve de vrijheid’ gevoel
 • Eten voor iedereen

  Foodtrucks zijn er voor iedereen. Ook voor mensen met een kleine portemonnee of een specifieke voedselvoorkeur. Of je nu gaat voor vlees, vis, vega of vegan, bij een foodtruck heb je vaak veel keus voor weinig geld. En foodtrucks zijn laagdrempelig. Eerlijk is eerlijk, sommige restaurants schrikken enorm af met hun entourage of prijs. Foodtrucks zijn toegankelijk voor iedereen. Zo zijn foodtrucks bijvoorbeeld ideaal om van je kinderen kleine, culinaire enthousiastelingen te maken.

 • Verrassend, gemakkelijk en snel

  Verandering van spijs doet eten! En een bezoek aan een foodtruck is door de veranderende locatie goed voor een totaal andere eetervaring. Waar je bij een restaurant vaak precies weet wat je krijgt en waar je aan toe bent, kan je met een foodtruck letterlijk alle kanten op. Van een drukke winkelstraat naar een park en van je eigen achtertuin naar een idyllisch plekje. Zo kom je nog eens ergens. Als extra bonus heb je bij een foodtruck altijd plaats en kan je de eetervaring zo lang of kort maken als je wil.

 • Gezond buikje vol

  Foodtrucks zijn niet alleen leuk, ze zijn ook nog eens perfect wanneer je volop aan het werk bent aan jouw zomerlijf. Én ze passen in de trend van mindful eten. Zo serveren ze bij foodtrucks kleinere porties dan in een restaurant. Plus je eet vaak staand bij een foodtruck en dat is goed tegen het zitvlees. Doordat je in de buitenlucht eet worden je zintuigen anders geprikkeld en hierdoor smaakt je eten beter. Je kauwt, proeft en eet bewuster en dat is weer goed voor de spijsvertering.

 • Spannende smaaklaboratoria

  Veel variatiemogelijkheden en volop ruimte voor smaakexperimenten waarbij je niet gebonden bent aan één soort keuken. Zomaar wat voordelen van een foodtruck. Want tegenwoordig zijn foodtrucks de plekken waar de echte culinaire innovaties plaatsvinden. Sterker nog, je telt als chef pas echt mee wanneer er ook ergens een foodtruckversie van jouw toko staat. Dus zoek je de nieuwe Robert Kranenborg of Jeroen Meus? Zoek dan eens in een foodtruck.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 83 van 191
Volgende »