Menu

FoodTruck Logistiek: Een moeilijke Taak

Geplaatst op 11-03-2022 door Redactie

Het runnen van een FoodTruck lijkt soms een onmogelijke taak. Er zijn zoveel dingen en taken waar een eigenaar rekening mee moet houden. Om complicaties te minimaliseren en dagelijkse stress te verminderen, kunnen FoodTruck eigenaars gebruik maken van een FoodTruck schema. In deze blog geven we enkele tips om de logistiek van een FoodTruck zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 • NIET ONDERSCHATTEN

  Het kost veel fysieke, mentale en emotionele energie om een foodtruck te beginnen. De eerste tip die wij u willen geven is om de hoeveel tijd die u nodig zult hebben om alle elementen van uw FoodTruck te runnen niet te onderschatten. Een tijdschema kunt u helpen om op koers te blijven en uw bedrijfs- en persoonlijke doelstellingen te bereiken. De eerste stap is bedenken hoe u alles op één dag gedaan krijgt en probeer deze tijden dus niet te onderschatten

  NIET ONDERSCHATTEN
 • DAGINDELING

  Om te beginnen met het creëren van een routine en een dagschema, maakt u een lijst van alle dingen die u tijdens een werkdag moet doen, zelfs de "kleine" taken. Deze lijst hangt af van wat voor soort FoodTruck u hebt, wat uw openingstijden zijn en hoeveel personeel u hebt.

  Van vele FoodTruck ziet een normale dagindeling er uit als volgt: voorbereiding, reis naar locatie, alles klaarmaken op locatie, service, opruimen, sluiten, reis naar huis, voorbereiding voor de dag erna.Als u twee keer op een dag serveert of als u naast de gewone service ook een evenement of catering hebt geboekt, moet u de meeste van deze stappen twee keer doen. Hier zou u in uw planning ook rekening mee moeten houden.

  Daarnaast moet u ook rekening houden met de management taken zoals: Marketing, relaties met klanten en leveranciers, evenement boeken, zakelijk papierwerk en boekhouding.

  DAGINDELING
 • TIJDINSCHATTING

  Zodra uw lijst met taken compleet is, kunt u de taken in categorieën ordenen op basis van de frequentie, timing en het belang van elke taak. Wist u dat de gemiddelde FoodTruck eigenaar zo'n 80-100 uur werkt? Bij deze gemiddelde tijd wordt er rekening gehouden met dat de eigenaar vooral al het werk zelf doet en regelmatig op evenementen staat. Als de business goed loopt en de eigenaar werknemers tot zijn beschikking heeft, kan de werkweek naar 40 uur verlaagd worden.

 • EXTRA TIJD

  Nadat u een dagelijks schema hebt gemaakt, kunt u tijd gaan vrijmaken en inplannen voor de al eerder genoemde management taken.Misschien wilt u bepaalde dingen een- of tweemaal per week plannen, zoals het grondig schoonmaken van een bepaalde apparatuur, het beantwoorden van e-mails, en het bijwerken van uw website of sociale mediaprofielen.

 • OPTIMALISEREN

  Als u een overzicht hebt van uw dagelijkse routine en uw wekelijkse (en/of maandelijkse) schema, bent u goed voorbereid om elke dag als eigenaar van een FodTruck te overwinnen. Het is handig om nog eens door het proces van het maken van een schema te gaan om te zien waar u misschien tijd verspilt. Dit kunt u doen door jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Kunnen sommige taken gecombineerd worden om wat tijd te besparen?
  • Kosten sommige taken meer of minder tijd dan uvan te voren had bedacht?
  • Zijn er taken die eigenlijk overbodig zijn?
  • Heb je taken die andere werknemers kunnen overnemen?
  • Kunt uwerk uitbesteden aan gespecialiseerde professionals (denk aan een boekhouder)?

  Het ontwikkelen en onderhouden van een gedetailleerd schema voor elke dag kan ervoor zorgen dat u zo goed mogelijk voorbereid bent op alles wat er op uw weg komt.

  OPTIMALISEREN
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 44 van 186
Volgende »