Menu

Superfoods: Waarom zijn ze zo Super?

Geplaatst op 18-02-2022 door Redactie

Tegenwoordig is er een trend in de voeding, namelijk het aanvullen met zogenaamde "superfoods". Per definitie is een superfood een 100% natuurlijk voedingsmiddel (fruit-algen-zaden-wortels of kruiden) dat een extreem hoge nutriëntendichtheid bevat in slechts kleine hoeveelheden. Vandaag willen we wat dieper op het onderwerp ingaan en schrijven over superfoods. Het gaat allemaal om onze gezondheid!

 • WAAROM

  Superfoods worden "super" genoemd omdat ze superieure bronnen zijn van antioxidanten en essentiële voedingsstoffen die we nodig hebben voor een goede fysiologische werking, maar die ons lichaam niet zelf kan produceren. Naast het voeden van het lichaam helpen ze het lichaam te ontgiften, de energie te verhogen, de immuniteit te verbeteren en het algemeen welzijn te bevorderen. Omdat superfoods natuurlijk zijn - in tegenstelling tot synthetische vitaminen en mineralen - worden ze bovendien uiterst efficiënt door ons lichaam geabsorbeerd en gebruikt. Daarnaast zouden superfoods volgens het Voedingscentrumhet libido verhogen, hart- en vaatziekten voorkomen, helpen bij het afvallen of depressie en huidveroudering voorkomen of verminderen.

  Er zit een verschil in "normale" superfoods en "speciale superfoods". Normale superfoods zijn verschillende soorten groene thee, fruit en groente, echte pure chocola en noten. Speciale superfoods zijn producten die u minder snel tegenkomt, zoals chiazaad, zeewier, cocao, kokosvet en goijbessen.

  WAAROM
 • ANDERE KANT VAN SUPERFOODS

  Er is een maar! Superfoods wordt ook wel gezien als een marketingterm. Ja, superfoods bevatten vele belangrijke stoffen maar dienen niet als volledige maaltijden.Niet één voedingsmiddel kan alle essentiële voedingsstoffen leveren.

  Daarnaast laten voedingsdeskundigen laten weten dat, hoewel fast food een slechte reputatie heeft, het op zich als een evenwichtige maaltijd kan worden beschouwd. De trend van superfoods heeft ertoe geleid dat sommige lokale producten door de hele wereld worden gevraagd. Bijgevolg zien we een overvloed aan ecosystemen. De avocado zou hier een van de beste voorbeelden van kunnen zijn, samen met sommige soorten honing.

  ANDERE KANT VAN SUPERFOODS
 • WAT NU?

  Superfoods hebben een positieve werking op het lichaam. Zoals eerder beschreven kunnen ze niet als vervangen dienen van andere voedingstoffen, maar superfoods in uw dieet verwerken is zeker geen slecht idee. Op ons platform staan vele FoodTruck die gerechten met superfoods klaarmaken. Neem een kijkje en laat u verrassen door de heerlijke smaak!

  WAT NU?
« Vorige
Bericht 39 van 179
Volgende »