Menu

Hey foodtruckeigenaar, hoe zit het met jouw werk-privébalans?

Geplaatst op 01-08-2019 door Redactie

Een foodtruck runnen is hard werken, dat hoeven we jou niet te vertellen. Het is geen negen-tot-vijf baan en vaak werk je ook méér dan fulltime. Want is je foodtruck niet geopend, dan ben je wel bezig met de administratie, boekingen of voorbereidingen voor de volgende dag. Stress en burn-outs komen helaas regelmatig voor in deze branche. Dat wil je voorkomen. Dus… hoe zit het met jouw werk-privébalans? Deze tips helpen je zorgen voor een goede balans en voldoende tijd buiten je foodtruck.

 • Bepaal je prioriteiten

  Natuurlijk is je foodtruck belangrijk voor je, maar is dit het enige belangrijke in het leven? Waarschijnlijk niet. Maak daarom een lijstje met jouw prioriteiten. Wat vind je allemaal belangrijk en hoe belangrijk vind je deze dingen. Ga vervolgens bij jezelf na of je voldoende tijd besteedt aan jouw prioriteiten? Is dit niet het geval? Verander het dan!

  Bepaal je prioriteiten
 • Zorg voor een goede basis

  Een vaste werkwijze, gerechten die scoren, een goede administratie. Een goede basis zorgt voor rust in de tent – of in de foodtruck. Hierdoor weet iedereen die in je foodtruck werkt wat er moet gebeuren en kan het werk doorgaan, ook als jij er niet bent. Dat is dubbel fijn, want het zorgt er ook voor dat jij waar nodig je werk kunt overdragen en met een gerust hart kunt genieten van de andere dingen in het leven. Vrienden, familie, een welverdiende vakantie…

 • Bouw een goed team

  Naast een goede basis is een goed team onmisbaar. Mensen waar je op kunt rekenen, die je vertrouwt en die de kwaliteiten hebben om jouw foodtruck te runnen als je er niet bent. Die met jouw basis aan de slag gaan. Ook wanneer je er wel bent heb je profijt van een goed team. Goede medewerkers maken het werk lichter en leuker! Heb je eenmaal een goed team? Dan kun je jouw werk waarschijnlijk makkelijker loslaten en je richten op andere prioriteiten.

 • Opladen

  Hard werken is geen probleem, maar je lichaam heeft ook tijd nodig om op te laden.
  Zelfs al is je foodtruck je nummer 1 prioriteit. Hiermee bedoelen we: even iets anders doen en dan wel datgene dat jou energie geeft. Waar krijg jij energie van? Een feestje, dagje pretpark, etentje, boswandeling, Netflixen, een saunabezoek of keihard sporten. En van welke mensen krijg je energie? Je partner, kinderen, vrienden? Of misschien doe je juist graag iets alleen? Zorg ervoor dat je regelmatig tijd vult met de mensen en activiteiten die jou blij maken. En soms ook met helemaal niks doen! Zo kun je hierna weer vol energie aan de slag in je foodtruck.

 • Weg met energievreters

  Naast energiegevers zijn er vast en zeker ook dingen waar je juist géén energie van krijgt. Die je enkel energie kosten en waar je misschien zelfs tegenop ziet. Je administratie bijvoorbeeld, het poetsen van je huis of het doen van inkopen. Zet ook deze energievreters op een rij en kijk hoe je hier minder van zou kunnen doen. Misschien kun je iets uitbesteden?
  Je energie is beperkt, dus je kunt deze beter besteden aan dingen waar je wél blij van wordt.

  Veel succes met het verbeteren van je werk-privébalans!

« Vorige
Bericht 72 van 183
Volgende »