Menu

Transformeer je foodtruck in feestdagensfeer

Geplaatst op 23-11-2018 door Redactie

Winter is – finally – coming. En dat geldt ook voor de feestdagen! In de steden kun je inmiddels niet meer om de kerstverlichting heen. En ook de eerste kerstbomen zijn gespot. Hoe zit het met jouw foodtruck? Met deze 5 tips transformeer je deze helemaal in feestdagensfeer.

 • 1. Lichtjes, lichtjes en nog eens lichtjes

  Lichtjes horen bij december. Versier je foodtruck hier daarom mee, van buiten én van binnen. Met led-lampjes voor de ramen ziet de boel er gelijk gezellig uit. En het is helemaal veilig! Ook leuk en makkelijk: DIY lampionnen op tafels of op de grond. Deze maak je heel eenvoudig door een lampje – bijvoorbeeld een ledkaarsje – in een papieren zak te plaatsen.

  1. Lichtjes, lichtjes en nog eens lichtjes
 • 2. Versier je foodtruck

  Ook op andere manieren kun je je foodtruck versieren. En dat hoeft niet duur te zijn. Een beetje spuitsneeuw, kerstballen, dennentakken en linten, een kerstgroet op het raam… Enne, we zeggen het nog maar eens: vergeet die lampjes niet. Rood, groen en goud zijn dé kerstkleuren bij uitstek, maar je kunt het ook anders aanpakken. Kies bijvoorbeeld voor versiering in de kleuren blauw en bruin of voor een combi van groen en koper. Heel trendy dit jaar!

 • 3. Buiten is het te doen

  Als je de ruimte hebt mag een vuurkorf in de wintermaanden niet ontbreken. Sfeervol en het zorgt ervoor dat gasten langer bij je foodtruck blijven hangen. Een bankje of – echt in winterstijl – slee om op te zitten maakt je zithoek compleet. Pak je het liever wat subtieler aan? Kies dan voor handlettering: bijvoorbeeld een kerstgroet op een krijtbord. Of plaats een wegwijzer in decemberstijl. De bordjes wijzen naar bijvoorbeeld de Noordpool, Whoville en natuurlijk jouw warme chocolademelk.

 • 4. Maak je food extra feestelijk

  Kun je de gerechten of drankjes van jouw foodtruck een feestelijk tintje geven? Doe dat dan! Serveer bijvoorbeeld een kerstkransje bij warme dranken als koffie, thee en chocolademelk of roep een speciale Santa’s Sandwich in het leven. Ook de aankleding kan in decemberstijl. Bordjes, bekers, rietjes, stampers of servetten met een feestelijk tintje. It’s all in the details.

 • 5. Denk ook aan de Sint

  Niet alleen kerst, maar ook Sinterklaas kun je vieren in en om jouw foodtruck. Vervang in dit geval de kerstkransjes door pepernoten en zorg voor versiering in sinterklaasstijl. Beplak bijvoorbeeld een krans met pepernoten en schuimpjes en hang deze op. En wie weet brengt Piet zelfs een bezoekje aan jouw foodtruck? Dat wordt vast en zeker een feest!

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 93 van 168
Volgende »