Menu

Bloggen over jouw foodtruck business

Geplaatst op 16-11-2018 door Redactie

Blog een dag uit jouw leven als foodtrucker  

Je wilt de aandacht voor jouw foodtruck en jouw onderneming levendig houden op je website en social media kanalen. Heel logisch! Maar waar haal je telkens inspiratie vandaan voor nieuwe content? In deze blog een onderwerptip voor jouw eigen foodtruckblog. Deel eens een dag uit je leven als foodtruckeigenaar.

 • Leg jouw dag vast

  Het is niet gek dat je je soms afvraagt: ‘waarover zal ik eens gaan bloggen?’ Het antwoord komt ongetwijfeld niet altijd vanzelf. Je bent immers geen blogger van beroep! Maak het jezelf makkelijker door niet te diepzinnig na te denken, maar gewoon vast te leggen wat je doet.

  Heb je zelf het idee dat je niks interessants te vertellen hebt? Je hebt het mis! Met jouw leven als foodtrucker inspireer je namelijk anderen! Het schrijven van een blog over jouw daily business is bovendien een perfecte manier om meer van jezelf te laten zien en een band op te bouwen met je fans, volgers en gasten.

  Wat voor soort dag moet het zijn? Dat bepaal jij zelf. Kies bijvoorbeeld (of doe ze allemaal):

  • The day before
   Laat zien welke voorbereidingen jij treft op de dag voordat je met je foodtruck op locatie staat.
  • The day itself
   Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat: hoe ziet een dag eruit als je werkt in een foodtruck?
  • The day after
   Geef je fans en volgers letterlijk een kijkje in de keuken als hij een volle dag gebruikt is. Hoe maak je alles weer spic en span?
  • Inspiration day
   Wat doe je als je naar een beurs gaat, op citytrip of naar een nieuwe leverancier? Hoe leg je dingen vast (bijv. met een camera of in een notitieboek), hoe bereid je je voor?
  • Business day
   Tja, ook de administratie en het onderhoud moeten gedaan worden. En hoewel jij er misschien niets aan vindt, is het wel leuk om te zien of om over te lezen.

  Leg jouw dag vast
 • Schrijf op wat je doet

  Als je een blog als deze schrijft, is het handig om gedurende de dag elk half uur of uur iets vast te leggen. Schrijf het ook op in je notitieboek. Dan kun je de foto’s en je werkzaamheden van die dag achteraf eenvoudig matchen.

 • Maak foto’s

  Als je mensen een kijkje gunt in jouw dagelijks leven, mogen foto’s natuurlijk niet ontbreken. Laat ze de rode draad zijn voor jouw blog en plaats bij elke foto een onderschrift met toelichting. Vertel vooral over dingen die je volgers niet weten of niet verwachten. Geef gerust ook tips, bijvoorbeeld op culinair vlak of over tools die je elke dag gebruikt. En deel gerust ook je gevoelens. Wat frustreert je, waar werd je blij van, maakte iets je onzeker of was je gewoon even doodop? Streef niet naar het perfecte plaatje, het is juist goed om je kwetsbaar op te stellen. Dat maakt jou en je verhaal écht!

 • Recyclen

  Het leuke aan een blog over jouw leven als foodtrucker, is dat je in één dag superveel content maakt. Je hebt tekst en foto’s genoeg. En die kun je dus ook elders gebruiken. Vul er je social media kanalen mee. Of je nieuwsbrief. En begin daar al mee op de dag dat je gaat vastleggen. Dit kan je er bijvoorbeeld mee doen:

  • Maak een Facebookpost waarin je vertelt dat je vandaag een volledige dag gaat vastleggen en dat je hier binnenkort een blog over lanceert
  • Maak Instagram stories met details en sneak peeks van wat je aan het doen bent
  • Maak er een onderwerp van in je nieuwsbrief

 • Advies: neem je tijd

  Het heeft geen zin om een dag vast te leggen als je er helemaal geen tijd voor hebt. Want je wilt natuurlijk wel content maken die aansluit op jouw businessmodel, de verwachtingen van je fans en volgers en de uitstraling die je voor ogen hebt. Zoals ook voor je foodtruck geldt: kwaliteit is alles. Met deze blogcontent bouw jij aan jouw brand en dat is goud waard!

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 109 van 183
Volgende »