Menu

Een geslaagde barbecue organiseren doe je zo!

Geplaatst op 29-05-2019 door Redactie

Deze zomer een feest organiseren? Een barbecue is altijd een goed idee. Lekker eten en drinken en goed gezelschap: wat wil je nog meer? Een barbecue organiseren kan zo uitgebreid als je zelf wilt. Toch zijn er een aantal zaken die niet mogen ontbreken bij een geslaagde barbecue. We zetten een aantal tips op een rij waarmee jouw barbecue een doorslaand succes wordt!

 • Zorg voor een fijne locatie

  Een barbecue organiseren doe je natuurlijk buiten. Heb je een fijne tuin tot je beschikking? Dan is dat natuurlijk de ideale locatie. Wanneer dit niet het geval is, kun je overwegen om een barbecue op een openbare plek te organiseren, bijvoorbeeld in een park. Check in dit geval wel even bij de gemeente of je mag barbecueën op de locatie van jouw keuze. Een boete is tenslotte niet bevorderlijk voor de feestvreugde! Welke locatie je ook kiest: zorg voor voldoende statafels, tafels met stoelen en/of picknickkleden waar gasten relaxt hun barbecuegerechten kunnen eten. Is het weer wisselvallig? Regel dan ook een partytent zodat je gasten droog kunnen staan of zitten.

  Zorg voor een fijne locatie
 • Creëer een goede sfeer

  Een passende aankleding van jouw barbecuelocatie zorgt ervoor dat de sfeer direct goed is. Je kunt dit zo uitgebreid aanpakken als jij wilt. Waar kun je aan denken?

  • Hang slingers en ballonnen op
  • Leg tafelkleden op tafel
  • Zet een bloemetje op tafel
  • Zorg voor voldoende licht, bijvoorbeeld met een lampjesslinger, met kaarsen of een vuurkorf
  • Regel muziek: van een fijne Spotify-lijst tot live muziek

 • Regel een goede barbecue

  Voor een geslaagde barbecue is de barbecue zelf natuurlijk essentieel. Natuurlijk kun je jouw eigen barbecue gebruiken, maar wanneer je een groter gezelschap hebt uitgenodigd is de kans groot dat deze niet volstaat. In dit geval is het slim om een extra barbecue of een grotere barbecue te regelen. Daarnaast heb je natuurlijk voldoende vlees, vis en groenten nodig. En vergeet ook de koeling niet, om ervoor te zorgen dat deze producten vers blijven. Ook belangrijk: een chef barbecue! Heb je al nagedacht over wie de barbecuegerechten gaat bereiden?

  Wil jij een barbecue organiseren zonder zelf vlees, vis en groenten te hoeven inkopen en zonder zelf te hoeven barbecueën? Maak het jezelf dan gemakkelijk en huur een barbecue foodtruck. Zo is in één klap alles perfect geregeld. Er zijn diverse foodtrucks die barbecues verzorgen en jou zo alle zorg uit handen nemen. Een aantal tips:

 • Vergeet de drankjes en bijgerechten niet

  Met een barbecue alleen ben je er nog niet. Denk je ook aan de drankjes en aan bijgerechten zoals brood, kruidenboter, sauzen en salades? Wat drank betreft kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Met bier, wijn en fris creëer je een goede basis. Ook een goed idee zijn fruitwatertaps. Eenvoudig zelf te maken en hartstikke populair! Wanneer je budget het toelaat kun je ook voor de drankjes een foodtruck inschakelen. Zo wordt je barbecue een klein festival en zonder twijfel een doorslaand succes.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 50 van 152
Volgende »