Menu

Foodtruckkans: focus op het ontbijt

Geplaatst op 02-01-2019 door Redactie

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar in de praktijk betekent het voor veel Nederlanders een snelle boterham met hagelslag of een paar happen yoghurt met cruesli. Dat kan beter! En wel met behulp van jouw foodtruck. Net zoals de meeste restaurants en eetcafés, richt ook het merendeel van de foodtrucks zich op het lunch-, snack- en dinermoment. Niet vreemd, maar ook niet de enige optie. De ontbijtmarkt biedt namelijk volop kansen voor foodtrucks!

 • Uit de FSIN Food Shopper Monitor 2019 van het Food Service Instituut Nederland (FSIN) blijkt dat Nederlanders steeds vaker buiten de deur ontbijten. Met name veel millenials kiezen hiervoor: 20 procent ontbijt minimaal eens per week buitenshuis. En de verwachting is dat dit aantal de komende jaren alleen nog maar zal stijgen. De belangrijkste drijfveren? Tijdwinst, gemak en smaak. Wanneer hier aan voldaan wordt, zijn millenials ook best bereid om geld uit te geven aan het ontbijt. Het merendeel van de buitenshuisontbijters ontbijt onderweg of op het werk. Ook dit maakt de maaltijd een gat in de markt voor foodtrucks.

  Foodtruckkans: focus op het ontbijt
 • Van ‘grab and go’ tot een relaxed begin van de dag

  Foodtrucks kunnen het ontbijt makkelijker, sneller én lekkerder maken. Speel in op de ontwikkelingen in de markt met een ‘grab and go’-concept of bied klanten juist een relaxed begin van de dag.

  Grab and go
  Ga je voor snel en makkelijk? Kies dan een ontbijtproduct dat snel klaar en eenvoudig – bijvoorbeeld staand of onderweg – te eten is. Qua locatie van je foodtruck ga je voor een plaats waar veel mensen komen, bijvoorbeeld in de buurt van een station of op een plek waar veel kantoren of bedrijf bij elkaar gevestigd zijn. Ook kun je met je foodtruck ontbijtcatering bij kantoren verzorgen.

  Even genieten
  Naast snel en makkelijk is het ontbijt ook een genietmoment, zeker in het weekend! Ook daar kun jij je met je foodtruck op richten. Wat dacht je van meerdaagse festivals, waar bezoekers overnachten op een camping? Een lekker stevig ontbijt is hier vaak erg welkom. Of misschien pak je het liever wat kleinschaliger aan met een ‘ontbijt op bed’-service. In dit geval kun je ook een compleet ontbijtje verzorgen: broodjes, beleg, een eitje, sap, koffie... De klant kan het nu tenslotte lekker thuis opeten.

 • Foodinspiratie

  In Nederland ontbijten we nog steeds het meest met een boterham of cracker. Maar ga jij met je foodtruck verandering in brengen, toch? Lekkere gerechten voor op de ontbijtkaart zijn bijvoorbeeld:

  • Belegde broodjes
  • Bagels met beleg
  • Pancakes met toppings
  • Eieren: gebakken, gekookt of roerei, op een broodje of wrap
  • Kwark met vers fruit en ontbijtgranen
  • Wafels met toppings
  • Smoothies
  • En vergeet ook de drankjes niet: koffie, thee of sappen

 • Breakfast all day long

  We horen je denken: beperk ik me niet te veel als mijn foodtruck zich alleen op het ontbijt richt? Wat ons betreft niet! Mocht je hier toch bang voor zijn, dan zou je jouw ontbijtfoodtruck trouwens ook op andere momenten van de dag in kunnen zetten. Sinds de ‘breakfast all day long’-trend een paar jaar geleden zijn intrede deed, genieten mensen namelijk graag de hele dag door van ontbijtgerechten. En waarom ook niet? Pannenkoeken, bagels of broodjes zijn toch altijd een goed idee?

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 103 van 183
Volgende »