Menu

Waarom payrolling uitkomst biedt als jouw foodtruckbusiness groeit

Geplaatst op 21-12-2018 door Redactie

Als je net begint als foodtruckondernemer, dan zijn helpende handjes meer dan welkom. Je beste vriend die bijspringt, een oud-collega die toevallig zelf ook gek is op bakken of je zus die een kei is in frituren. Maar wat als die behoefte aan extra hulp structureel wordt? Dan is daar plots de hamvraag: moet je personeel aannemen? Of kies je wellicht voor payrolling?

 • Spannend

  Het aannemen van een eerste medewerker is superspannend! Misschien stel je het liever nog even uit, want het brengt veel serieuze verplichtingen met zich mee. Gelukkig hoef je je heus niet direct voor de rest van je leven vast te leggen. Er is een laagdrempelige manier om te ontdekken of het hebben van personeel bij je past en of jouw foodtruckbedrijf steady genoeg is om de lasten voor een medewerker te dragen. Met payrolling kies je namelijk voor flexibele inzet van personeel en laat je het officiële werkgeverschap over aan een derde partij, het payrollbedrijf.

  Spannend
 • Wat is payrolling?

  Payroll is een dienst van bedrijven die het juridisch werkgeverschap voor hun rekening nemen. Zij zorgen voor de contracten, de salarisadministratie en de kosten bij bijvoorbeeld ziekte. Het geeft ondernemers de ruimte om medewerkers flexibel in te zetten en voorkomt onverwachte extra kosten. Voor jouw foodtruck is dit handig wanneer je seizoensgebonden werk hebt en dus alleen mensen wilt betalen als je ze oproept. Of wanneer je nog niet zeker weet of je echt structureel mensen nodig hebt. Payrolling biedt jou als ondernemer veel flexibiliteit. Je geeft aan het payrollbedrijf de gewerkte uren door en zij maken deze over aan je medewerker. Hiervoor ontvang jij een factuur.

 • Eén all-in tarief

  Als je zelf iemand in dienst hebt, betaal je naast het salaris ook loonheffingen en premies voor verzekeringen bij bijvoorbeeld ziekteverzuim. Ook salarisadministratie kost geld, net als het laten opstellen van een arbeidsovereenkomst. Al deze kosten zitten verwerkt in het vooraf vastgestelde uurtarief dat jij betaalt aan het payrollbedrijf. Ja, het is daarom iets duurder dan wanneer je zelf iemand in dienst neemt. Maar je vermijdt heel veel risico’s en kunt medewerkers dus veel makkelijker zonder verplichtingen oproepen.

 • Payroll voor jouw foodtruck

  Wat zijn de belangrijkste voordelen van payrolling voor ondernemers met een groeiend foodtruckbedrijf?

  • Je betaalt voor je medewerkers een vast tarief per uur waarvoor alles is geregeld
  • Je roept mensen alleen op als je werk voor ze hebt en betaalt enkel de gewerkte uren
  • Je hebt geen omkijken naar contracten en wetgeving
  • Je hoeft je niet te verdiepen in lastige vraagstukken bij ziekte of afwezigheid
  • Je weet zeker dat alles voor jouw medewerker goed geregeld is en dat hij of zij tijdig salaris ontvangt

  Kortom, payroll bespaart jou als ondernemer erg veel tijd en voorkomt daarnaast dat je onnodig risico loopt of mensen verplicht in vaste dienst moet nemen. Goed nieuws dus, want hierdoor kan jij je mooi richten op je prachtige, groeiende bedrijf en de fijne mensen die er werken! Oh ja, misschien heb je al wel mensen op de loonlijst staan. Ook dan kan het nog steeds zinvol zijn om over te stappen op payrolling. Laat je goed adviseren en vraag bij verschillende bedrijven een offerte aan.

« Vorige
Bericht 95 van 174
Volgende »