Menu

Hoe groot moet jouw foodtruck zijn?

Geplaatst op 14-12-2018 door Redactie

De essentials voor een succesvolle foodtruckbusiness? Een goed product én een fijne foodtruck. Misschien heb je jouw zinnen al gezet op een vintage caravan. Of droom je juist weg bij het beeld van een hypermoderne bus. Maar nog belangrijker dan het uiterlijk: het formaat van je nieuwe werkplek! Als het om foodtrucks gaat is één ding namelijk zeker: size matters. Hoe groot moet jouw foodtruck zijn? De volgende vragen helpen je om de voor jou ideale omvang te bepalen.

 • Waar wil je staan met je foodtruck?

  Wanneer je een foodtruck gaat beginnen, heb je vast en zeker al nagedacht over het product dat je gaat verkopen én over je doelgroep. De volgende vraag: waar wil je staan met je foodtruck? Dit is van groot belang voor de omvang van je truck. Wil je vooral op grote events staan en veel volume draaien? Dan heb je zoveel mogelijk ruimte nodig en een opvallende wagen. Richt je je juist op kleine feestjes? Dan is het handig als je foodtruck ook niet te groot is.

  Waar wil je staan met je foodtruck?
 • Hoeveel keukenruimte heb je nodig?

  Een foodtruck is een rijdende keuken. Dit betekent dat je ruimte nodig hebt om te koken – dus een voldoende groot werkblad – maar ook voor apparatuur én voor het opslaan en koelen van producten. Hoeveel keukenruimte je precies nodig hebt is afhankelijk van het product dat je verkoopt. Een ijsfoodtruck heeft bijvoorbeeld een totaal andere keuken dan een foodtruck met burgers. Vergeet bovendien de kassaruimte niet. Naast het bereiden van jouw food, wil je dit tenslotte ook verkopen.

 • Hoeveel mensen werken in je foodtruck?

  Om prettig en snel te kunnen werken, is ruimte nodig. Over het algemeen geldt: meer bewegingsvrijheid is altijd fijner en voorkomt bovendien frustraties. Maar deze ruimte past niet altijd binnen je budget en bij de gewenste uitstraling. Probeer daarom te zoeken naar een goede middenweg. Aan hoeveel ruimte moet je ongeveer denken?

  • Voor 1-2 personen: foodtruck van 3x2 meter
  • Voor 2-3 personen: foodtruck van 4x2 meter
  • Voor 3-4 personen: foodtruck van 5x2 meter

  Let op, dit zijn slechts richtlijnen. Wanneer jij en je partner(s) he-le-maal op elkaar zijn ingespeeld hebben jullie waarschijnlijk bijvoorbeeld minder ruimte nodig dan wanneer je nog niet zo lang met iemand samenwerkt. Werken in een foodtruck blijft werken op een klein oppervlak. Maak daarom goede afspraken met elkaar over wie wat doet en waar.

 • Houd rekening met uitbreiding

  Foodtruck loopt supergoed – daar gaan we wel vanuit toch? Dan is het zonde als je door een gebrek aan ruimte niet kunt groeien in afzet en omzet. Houd daarom nu al rekening met mogelijke uitbreidingen, zowel in apparatuur, koel- en opslagruimte, werkruimte als bewegingsruimte voor een mogelijk groter aantal medewerkers. Zo ben je helemaal voorbereid op de succesvolle toekomst van jouw truck!

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 70 van 148
Volgende »