Menu

Van truck naar foodtruck

Geplaatst op 13-06-2018 door Redactie

We praten hier op foodtruckbooking.nl over alles wat te maken heeft met de foodtruck; Wat kun je doen om je klanten meer dan gelukkig te maken? Of hoe kun je meer gaan verdienen met je foodtruck? Maar waar we het nog niet over hebben gehad, is het meest voor de hand liggende van allemaal: de foodtruck zelf! Hoe maak je van een truck een foodtruck?

 • Tweedehandsje

  Voor alles in het leven geldt (en dus ook voor het verkrijgen van je eigen foodtruck): je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Op Marktplaats vind je een ruime keuze aan tweedehands foodtrucks, foodtrailers, verkoopwagens en dergelijke. De prijs varieert sterk, startend vanaf ongeveer €3000,- tot ruim €40.000,-. Het is maar hoe luxe (en compleet) je de foodtruck wilt hebben.

  Voordeel: Weinig gedoe en snel geregeld. Je koopt tevens een instap-klare foodtruck waar doorgaans weinig tot niks meer aan gedaan hoeft te worden. (Tenzij je een opknappertje koopt natuurlijk). Echter ben je met alleen een foodtruck nog niet klaar om te verkopen!

  Nadeel: Gebonden aan huidige markt. Er moet maar net een foodtruck te koop staan die past bij jouw smaak, budget en eisen. Oftewel; je moet geluk hebben. Daarnaast, als je nog veel moet of wil laten aanpassen aan je truck, wordt het alsnog pittig duur.

   Tweedehandsje
 • Foodtruck op maat

  Is een tweedehandsje niks voor jou, omdat je je droom-foodtruck al voor ogen hebt? Dan is er altijd nog de optie een foodtruck te laten bouwen door een professioneel bedrijf. In zowel Nederland als België zijn hiervoor bedrijven te vinden. Ook als je nog geen eigen (food)truck hebt kun je hier terecht. Dit soort bedrijven bieden namelijk zelf vaak al verschillende standaard trucks aan die omgetoverd kunnen worden tot foodtruck. Je hebt natuurlijk ook de keuze een bestaande foodtruck te laten aanpassen of opknappen.

  Voordeel: Een foodtruck die op maat gemaakt is, is helemaal zoals jij hem wilt hebben, van binnen en buiten. Persoonlijker dan dit wordt het niet!

  Nadeel: Duur. De prijs voor de truck zelf is nog maar de eerste stap. Kosten voor een design-concept, de ontwikkeling en eventuele testen komen hier nog bovenop. Uiteraard is de uiteindelijke prijs sterk afhankelijk van de eisen die je stelt.

 • Foodtruck op maat: DIY Versie

  Tot slot heb je de keuze om zelf een voertuig om te bouwen tot een foodtruck, al raden we je dit niet aan. Uitgebreide technische kennis is vereist, evenals een veelzijdige, professionele set aan gereedschap en onderdelen. Houdt er rekening mee dat het veel tijd zal kosten en dat tweedehands kopen of laten (om)bouwen door een professioneel bedrijf vele malen sneller zal zijn. Ook wil zelf maken in dit geval niet goedkoper betekenen! Er zal namelijk nog een hoop aangeschaft moeten worden waarvan je je misschien in eerste instantie niet bewust bent, afgezien van het benodigde gereedschap. Maak daarom een uitgebreid plan voordat je je waagt aan het bouwen van een foodtruck.

  Voordeel: Helemaal op maat, precies zoals jij het wilt (en helemaal zelf gedaan!). Daarnaast zal jij als techneut in de dop de werking van je foodtruck begrijpen als geen ander; mochten er technische problemen voorkomen weet jij waarschijnlijk al hoe het komt. Dat scheelt geld en tijd!

  Nadeel: Duur en tijdrovend. Zelfs als je de mogelijkheid hebt fulltime aan je foodtruck te bouwen, ben je maanden verder voordat het af is.

   Foodtruck op maat: DIY Versie
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 95 van 148
Volgende »