Menu

Ga jij voor ‘light’ in de lente?

Geplaatst op 02-05-2019 door Redactie

De zon laat zich weer steeds vaker zien en de temperaturen stijgen. Het is lente! Niet alleen een seizoen boordevol kookinspiratie, óók het seizoen waarin jouw klanten weer na gaan denken over hun ‘summer body’. Veel mensen proberen in de periode voor de zomervakantie nog even wat kilootjes te verliezen. En da’s niet makkelijk met al die foodtruckfestivals en al haar verleidingen… Met onze tips help je ze een handje!

 • Niet vullen, maar voeden

  Mensen eten het liefst dingen die ze lekker vinden. Jammer genoeg vinden we vaak de ‘verkeerde’ dingen lekker. We vullen ons lichaam met eten waar te weinig voedingsstoffen in zitten. En juist die voedingsstoffen zijn zo belangrijk voor het menselijk lichaam om te functioneren. Waar ligt in jouw foodtruck de focus: vullen of voeden? Laat bewerkte producten staan en maak zoveel mogelijk zelf. Let op met suiker, zout en vet en probeer juist vezels en vitamines in je gerechten te brengen. Gebruik lekker veel groenten en fruit. Kruiden en specerijen geven heel veel smaak, waardoor je kunt minderen met zout. En kies bijvoorbeeld eens voor zilvervliesrijst of volkorenpasta in plaats van de witte tegenhanger. Simpele trucjes, maar hartstikke effectief!

  Niet vullen, maar voeden
 • Healthy is hartstikke hip!

  Het is vandaag de dag hartstikke ‘in’ om aan de gezondheid te denken. Speel jij met jouw foodtruck al in op deze trend? Je hoeft heus niet per se quinoa op de kaart te zetten om mensen een gezonde maaltijd voor te zetten. Is smoky pulled pork jouw specialiteit? Bied die dan aan op een broodje én in een salade. Serveer naast jouw sky high-guilty pleasure-burger ook een verantwoorde variant. Vegetarisch misschien, of koolhydraatarm. Jouw klant kiest zelf!

 • Kook met verse producten uit het seizoen

  De zware schotels met pompoen en boerenkool van de winter verdwijnen zoetjes aan van de menukaarten, om plaats te maken voor lichte lentegerechten met raapstelen, rabarber en andere voorjaarsproducten. Wist je dat groenten en fruit in ‘hun eigen seizoen’ de meeste voedingsstoffen bevatten? En in de lente is er véél keus in seizoensproducten van Nederlandse bodem; van courgettes en sperziebonen tot aardbeien en abrikozen! Hiermee maak je kleurrijke schotels die gezond en vooral heel lekker zijn. Zo is afvallen geen straf. Kook jij in je foodtruck met ingrediënten uit het seizoen en uit de regio?

 • Een passende dorstlesser

  Bij een hapje hoort een drankje. En daar zitten stiekem vaak héél veel calorieën in. Wat voor drankje kan jouw klant bij jou bestellen? Frisdrank, een romige milkshake of een speciaalbiertje? Hallo calorieën! Door ook een light-variant aan te bieden, of door zelfs volledig te kiezen voor gezonde sapjes, smoothies of homemade ijsthee op de kaart. Misschien kunnen jouw klanten bij jouw foodtruck zelfs wel gratis water tappen als ze een gerecht bestellen? Vul de waterkaraf of -dispenser ook eens met schijfjes komkommer, muntblaadjes of citroen. Daar scoor je punten mee!

 • In beweging

  Gezonde voeding speelt een grote rol bij gewichtsverlies. Maar vergeet ook het belang van beweging niet. Heb jij er al eens over nagedacht om – heel transparant – het aantal calorieën op je menu te vermelden? Maak het beeldend door erbij te vertellen hoeveel rondjes je daarvoor rond het festivalterrein moet rennen, of in hoeveel minuten dansen bij de dj je het gerecht verbrandt (tenzij je daar steil van achteroverslaat). Ook leuk: leg wat springtouwen of hoepels neer. Een leuke activiteit voor de deur zorgt meteen voor reuring bij jouw foodtruck!

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 61 van 159
Volgende »