Menu

Vier Tips voor het overnemen van een bestaande FoodTruck

Geplaatst op 03-11-2021 door Redactie

Kleine bedrijven in het hele land hebben een pak slaag gekregen in de afgelopen jaren als gevolg van corona en zelfs de groeiende mobiele keukenindustrie is geen uitzondering. Ongeacht de redenen waarom sommige FoodTrucks sluiten, zijn er nog steeds een groot aantal individuen die de industrie willen betreden. Het overnemen van een truck kan een gemakkelijke manier zijn om in de straten van uw lokale omgeving te komen. Hier zijn vier tips die u kunt volgen als u een bestaande FoodTruck overneemt zonder plannen voor re-branding.

 • COMMUNICEER MET BESTAANDE KLANTEN

  Als u een FoodTruck overneemt die al een tijdje bestaat, laat de oude klanten dan zien dat u hun waardeert door hen bijvoorbeeld kortingen te geven. Leer ze kennen en communiceer dat u als de nieuwe eigenaar gaat optreden. Als mensen gewend zijn aan bepaalde dingen, kan het zijn dat ze veranderingen niet helemaal waarderen. Laat hen weten dat hun favoriete basisproducten op het menu zullen blijven staan. Verzeker hen ervan dat u het merk net zo goed zult voortzetten als het was, zo niet beter.

  COMMUNICEER MET BESTAANDE KLANTEN
 • VOEG NIEUWE DINGEN TOE

  Als het gaat om verandering moet u heel voorzichtig zijn met gevestigde FoodTruck merken. Houd de oude nietjes, maar zorg ervoor dat de kwaliteit van het voedsel wordt opgewaardeerd tot de huidige normen. Maak uzelf vertrouwd met nieuwe smaakprofielen, kwaliteitscontrole en andere zaken die een verschil zullen maken voor nieuwe en oude recepten. Zoals hierboven besproken, moet u niet gelijk het hele menu veranderen. Toch is het uw FoodTruck merk, dus kunt u het oude menu aanpassen en verbeter

 • VERRIJK HET PROFIEL

  Wees niet bang om uw spel te verbeteren en te concurreren met andere FoodTruckbedrijven in de buurt. Doe dingen die nog nooit eerder zijn gedaan bij die truck. Verhoog reclame en marketing. Speel in op nieuwe strategieën in sociale netwerken. Gebruik Twitter, Facebook, en Instagram. Houd de nieuwe generatie in gedachten. Het kan een harde pil zijn om iets te veranderen dat al een tijdje bestaat.

 • OVERWEEG NIEUW PERSONEEL

  De laatste tip voor het overnemen van een bestaand foodtruckbedrijf is het analyseren van het huidige personeel en bepalen of ze hebben wat nodig is om verder te gaan met uw veranderingen. U zult u waarschijnlijk moeten ontdoen van personeel dat niet in uw plannen past. Zet ze aan het werk om te zien wat ze kunnen doen. Houd degenen die bereid zijn te luisteren naar verandering en die loyaal zijn aan uw visie op de richting van uw bedrijf en niet aan de visie van de vorige eigenaar. Dit is een moeilijke stap maar kan veel betekenen voor het succesgehalte van uw FoodTruck.

  OVERWEEG NIEUW PERSONEEL
 • BOTTOM LINE

  De FoodTruckindustrie zal altijd eigenaren hebben die de industrie verlaten. Of het nu komt door een gebrek aan zakelijk inzicht, een slecht bedrijfsplan, nieuwe kansen, of gewoon pech, bestaande trucks zijn een optie voor nieuwe leden van de industrie. Als dit een route is die u zou willen volgen, kunt u deze tips in uw achterhoofd houden.

  Bent u betrokken geweest bij het overnemen van een bestaande FoodTruck? Zo ja, dan horen we graag hoe u het hebt aangepakt. Deel uw ervaringen met ons via info@foodtruckbooking.be

« Vorige
Bericht 27 van 152
Volgende »