Menu

Maaltijden en onze Gewoontes: Tijd om te eten!

Geplaatst op 11-02-2022 door Redactie

Ontbijt, brunch, aperitief, lunch, koffie met gebak, snack, diner of avondmaaltijd. Hoe zien onze maaltijden eruit en hoe verdelen we ze? Tegenwoordig hebben veel mensen een andere levensstijl en dit leidt er bijvoorbeeld toe dat 1 op de 5 Nederlanders door de week niet ontbijt. Daarnaast blijft het buiten-de-deur eten toenemen volgens een onderzoek van FoodService Instituut Nederland (FSIN). Ongeveer 30% van de jongeren eet minimaal één keer per week buiten de deur. Ook buiten-de-deur ontbijten wordt steeds populairder. Zo onbijt 1 op de 5 millenials minimaal een keer buitenshuis. Hoe kunnen FoodTrucks op deze ontwikkelingen inspelen?

 • BRUNCHEN

  Brunch is een combinatie van een laat ontbijt en een vroege middagmaaltijd. Het woord komt uit het Engels en bestaat uit ontbijt (breakfast) en lunch. Brunchen op een late zaterdag- of zondagochtend wordt steeds populairder in België. Is een brunch aanbieden misschien iets voor uw FoodTruck?

  Een brunch kan zo gek zijn als u maar kan bedenken. Zo kunnen ercroissantjes, suikerbrood, kruisbessenbrood, en zoete cakjes met koffie of thee geserveerd worden. Maar een brunch kan ook bestaan uit gekookte eitjes met avocado en zalm met een bruisend glas mimosa. Een brunch kan warme en koude gerechten en dranken serveren en als FoodTruck kunt u zelf een heel brunch menu samenstellen.

  BRUNCHEN
 • SNACKEN

  De gemiddelde Belg snackt te veel per week en dan vaak snelle snacks uit de supermarkt. FoodTrucks bieden allerlei verschillende snacks aan. Denk aan frietjes of kroketten, maar ook aan zoete snacks zoals gebakjes of crepes. Een gewoonte voor hen die het zich kunnen veroorloven een pauze te nemen.

  SNACKEN
 • AVONDETEN

  Anders dan in Zuid-Europese landen is het avondeten in België nogal karig. Of het avondmaal een verouderde traditie van patriottische cultuur is, valt te betwisten. Wij improviseren ook graag voor het avondeten, en na het werk trakteren sommigen zichzelf onderweg op iets dat thuis kan worden opgegeten. In onze snelle levensstijl nemen we te weinig tijd om te eten. Waarom eet zou u niet buiten de deur eten bij een prachtige FoodTruck?

  AVONDETEN
« Vorige
Bericht 48 van 186
Volgende »