Menu

Hoe organiseer ik een geweldig en betaalbaar tuinfeest?

Geplaatst op 30-08-2017 door Redactie

De nazomer is nog een uitstekend moment voor een buitenfeestje. Ben je jarig, heb je net een baby, ben je geslaagd, zoveel jaar getrouwd, met pensioen of wil je gewoon een feestje organiseren voor je vrienden of familie? Als je dan ook nog eens een fijne tuin tot je beschikking hebt, dan heb je alle ingrediënten letterlijk in huis voor om een mooi feestje te vieren. Wij hebben hier wat leuke tips op een rijtje gezet waarbij je heerlijk ontspannen thuis een feest kunt geven!

 • 1. Toch even aan de slag…

  Hier zit misschien het meeste werk in, maar we beloven je dat onze volgende tips weinig moeite en vooral voor veel plezier gaan zorgen. Uiteraard zorg ervoor dat je tuin er redelijk netjes bijstaat. Je hoeft er echt geen prijs mee te winnen, maar zorg in ieder geval voor een schoon terras en verwijder de ergste onkruid.

  Zorg daarnaast ook ervoor dat je een partytent tot je beschikking hebt, zodat je ook voorbereid bent op een eventuele (tropische:-)) regenbui. Vaak kun je deze wel lenen van vrienden of buren, net als een paar statafels. Ken je de app Peerby al? Hiermee kun je in de buurt vragen of je iets kunt lenen of huren van je buren. Leen je iets van je directe buren? Nodig ze dan uit voor een borrel aan het begin van de avond of als je ze liever niet tijdens jouw feestje over de vloer hebt, verras ze dan met een lekkernij ten tijde van jouw feestje.

  1.	Toch even aan de slag…
 • 2. Zon onder, kaarsen aan…

  Gelukkig is een feestelijke sfeer al snel gecreëerd in een tuin. Hang wat lampionnen op en bindt wat kerstverlichting om een boom of in een struik. Wie weet heb je al windlichten in huis die buiten kunt zetten met kaarsen? Een alternatief is het kopen van leuke ‘jars’ en die vullen met theelichten. Wil je echt de creatieve kant op en het nog betaalbaarder houden? Spaar dan van te voren jampotjes, maak deze schoon en vul met kaarsjes.

  Je kunt altijd aan je gasten vragen ook een schoon jampotje mee te nemen, zodat de tuin snel versierd is door alle gasten. Je kunt er ook nog een wedstrijd van maken, dat de gast met de meeste jampotjes iets wint…. Haal bijvoorbeeld een extra zak theelichtjes en pak dit leuk in. Je zult zien dat dit extra sfeer creëert en het kost ook nog eens nauwelijks iets!

 • 3. Huur een Foodtruck voor je tuinfeest!

  We zien de aanvragen steeds vaker voorbij komen, want op deze manier geef je een leuke ‘touch’ aan je tuinfeest en ook kun je ook nog eens kunnen ontspannen. Een Foodtruck is zo geboekt en haalt voor jou al het werk uit handen. Bedenken welke boodschappen je nodig hebt, hoeveel boodschappen, halen van de boodschappen, opslaan en dan vervolgens de gasten verzorgen…

  Gasten zullen blij verrast zijn met deze originele en sfeervolle aanvulling en jij hebt je handenvrij om de ‘echte gastvrouw en/of heer te zijn.’Bang dat een Foodtruck teveel ruimte in beslag neemt? Wij hebben een aantal ervaren Foodtrucks voor je op een rij gezet die vaak en graag helpen bij het maken van jouw tuinfeest:
  1. De Bubbelkar
  2. Bar Mobil
  3. A Petite
  4. Ape-ritief

  Neem gerust contact op met ons als je toch eerst wat vragen hebt of wilt overleggen.

  3.	Huur een Foodtruck voor je tuinfeest!
 • 4. Je weet dat je een geslaagd feest hebt als….

  De gasten blijven hangen en het langzamerhand begint af te koelen. Als je genoeg fleece dekentjes hebt, kunnen gasten nog urenlang buiten blijven. Met een buitenfeest zijn genoeg (tuin)kussens handig en zorgen voor extra comfort. Om het warm te houden extra sfeer te creëren, is een vuurkorf altijd een goed idee.

  4.	Je weet dat je een geslaagd feest hebt als….
« Vorige
Bericht 152 van 179
Volgende »