Menu

Wat is het geheim van een goed draaiende foodtruck?

Geplaatst op 17-02-2017 door Redactie

Het festivalseizoen staat voor de deur, dus de foodtrucks komen weer massaal uit de garage. Er zijn inmiddelsmeer dan 1.100 foodtrucks in Belgie. Maar wat is het geheim van een goed draaiende foodtruck? Er hangt om foodtrucks een zweem van laagdrempeligheid: tik een oude vrachtwagen op de kop, bouw de wagen om tot foodtruck en ga in de zomermaanden de vele braderieën en festivals af. Veel ondernemers zijn geïnteresseerd in foodtrucks. Volgens de laatste schattingen zijn er inmiddels zo’n 1.100 foodtrucks in Belgie en dat aantal blijft groeien. Zelfs restaurants zien foodtrucks als aanvulling tijdens het festival- en zomerseizoen.

 • Foodtruck starten

  Wanneer je nu denkt dat zo’n foodtruck zekerheid biedt op gouden bergen heb je het mis. Een foodtruck is keiharde business. Het is misschien eenvoudiger om een foodtruck te startenrelatief dan een restaurant te beginnen. Je hebt geen forse huur om rekening mee te houden. Maar het is echt serieus hard werken om geld te verdienen. Vanaf mei tot en met september is het hoogseizoen. Dan draaien de foodtruck festivals en muziek festivals op volle toeren en daar moet je bij zijn. Het draaien van het festival is al een pittige klus, maar daar aan vooraf heb je nog je mise en place. Achteraf is het flink schrobben om je foodtruck weer proper te hebben voor het volgende event.

  Foodtruck starten
 • Foodtruckmarkt moet meer onderscheidend

  De markt is wel snel aan het veranderen. Ook de cateraars en voedselfabrikanten van A-merkensluiten aan op de foodtruck trend. Er komen steeds meer foodtrucks bij. Het wordt dus voller, maar het voordeel is dat het ook langzaam professioneler wordt.’

  Ook de foodfestivals nemen in aantal en omvang toe. De gehele zomer vind je ze in bijna elke stad. Van de kleine events tot grote festivals met meer dan 20 foodtrucks, live muziek en toffe entertainment. Elk jaar wordt het mooier en nog beter georganiseerd. En veel festivals zijn voor het hele gezin van klein tot oud. Hier kun je lekker op het foodcourt met een heerlijke pint gennieten van de geweldige gerechten die de foodtrucks bereiden.

 • Wat is het geheim van een goed draaiende foodtruck?

  Aangezien de foodtruckmarkt vol raakt, is het handig om te weten waar een foodtruck aan moet voldoen, wil het echt goed draaien. Hieronder vier essentiële tips.

  - Het allerbelangrijkste: wees onderscheidend. Wanneer je nu nog met een koffie- of pannenkoekentruck begint dan is ben je zeker niet de eerste.

  - Zorg voor een totaal concept. Alles moet kloppen, van je ingerienten, de presentatie van je gerecht en uiteraard je foodtruck.

  - De gerechtren moeten kwalitatief goed zijn voor een aantrekkelijke prijs.

  - Vergeet je marketing en pr niet. Hier maak je het verschil en ontvang je de opdrachten die bij je passen. Heb je hier zelf weinig tijd voor of misschien te weinig ervaring dan ondersteund FoodtruckBooking alle foodtrucks hier bij. FoodtruckBooking zorgt voor geweldige opdrachten bij zowel grote en kleine evenementen en prive feesten. Bekijk hier wat FoodtruckBooking voor jou doet.

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 183 van 183
Volgende »