Menu

Hier moet elke foodtrucker mee dealen

Geplaatst op 01-02-2019 door Redactie

Elk beroep heeft zo zijn nadelen. De fysiotherapeut krijgt altijd en overal massageverzoekjes. De buschauffeur rijdt steeds hetzelfde rondje. En de bakker moet altijd midden in de nacht opstaan. Maar: met welke dingen moet je dealen als je foodtruckondernemer bent? Lees verder voor een feest van herkenning!  

 • Veel mensen denken dat dit je hobby is

  ‘Ach wat leuk dat je daar helemaal je ei in kwijt kan’. Ja, en wat denk je van euro’s, tijd en keiharde investering op alle manieren die je maar kan bedenken? Veel mensen hebben niet in de gaten dat het hebben van een succesvolle foodtruck veel meer is dan gezellige vrijetijdsbesteding. En net als jij daar serieus dover wilt gaan vertellen, zie je hun twijfelende blik. Ach, laat ze. Gelukkig weet jij dat je een serieuze en ambitieuze ondernemer bent. Daar komen ze vanzelf nog achter.

  Veel mensen denken dat dit je hobby is
 • Het weer is niet altijd je beste vriend

  Je kan alles tot in de kleinste details geregeld hebben, maar als het weer tegenzit, kan het zomaar voor niks zijn geweest. Als de regen met bakken uit de hemel komt, blijven de mensen thuis. Vallen de mussen van het dak, dan komt ook niemand zijn tuin uit. Ja, behalve dan om naar zee of naar het zwembad te gaan. En jij kan he-le-maal niets doen om je lot op dat vlak te beïnvloeden. Alleen maar extra genieten op de dagen dat het weer je ultiem goedgezind is. Want ja, dan loopt je truck als een tierelier.

 • Dagen zijn soms langer dan lang

  Voor dag en dauw vertrekken, opbouwen, de hele dag werken als een dolle en dan ook nog terug naar huis en uitruimen. Je moet echt wel een beetje een bijtertje zijn om dit vak uit te oefenen. En dan die uren wachten. Tot het lekker druk wordt of juist tot de laatste mensen vertrekken. Misschien denk je al aan je bed, maar je moet gewoon nog door. Maar gelukkig ben jij een doorzetter!

 • De concurrentie is overal

  Op festivals zie je de meest fantastische concurrenten met foodtrucks waar jij alleen maar van kan dromen. Of de merktruck van een A-label, waar een groot concern gewoon een zak geld voor uitgetrokken heeft. Irritant! En dan heb je natuurlijk nog gewoon al die andere plekken, pop-up restaurants en events waar iedereen culinair kan genieten. Ach, zie het maar zo! Inspiratie opdoen bij de concurrent kan best handig zijn. En als al die andere trucks er niet waren geweest, dan had de Nederlandse foodtruckcultuur nooit zo kunnen bloeien als nu. Dikke kans dat jij er dan dus ook geen gehad had. Bovendien, stick to your plan. Je komt er wel!

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 74 van 159
Volgende »