Menu

Hot: Hotdogs

Geplaatst op 18-01-2019 door Redactie

Hamburger move over. Dé snack van dit jaar? Wij zetten ons geld in op de hotdog. En dan bedoelen we geen eenvoudige broodjes worst met een kneepje ketchup, maar echte ‘haute dogs’. Hierin kun je bovendien allerlei foodtrends voor 2019 combineren! 

 • Een paar jaar geleden was een hamburger van de populaire fastfoodketens of gemiddelde snackbar de norm. Geperst vlees op een klef broodje met teveel saus. Nu kun je in vrijwel ieder restaurant, eetcafé of foodtruck wel een ‘verwenburger’ bestellen, compleet met luxe broodje, homemade sauzen en extravagante toppings. Diezelfde ontwikkeling verwachten wij de komende tijd bij de hotdog: van een ordinair broodje worst, tot een volwaardig gerecht waar je al je creativiteit in kwijt kunt.

  Het mooie van een hotdog: in één gerecht combineer je eenvoudig diverse foodtrends voor 2019. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

  Hot: Hotdogs
 • Focus op streetfood

  Streetfood wordt nóg belangrijker in 2019. Dat zie je wel aan de opkomst én populariteit van foodhallen en -festivals. Deze trend klinkt jou als foodtrucker natuurlijk als muziek in de oren! Je hebt misschien wel jaren gewerkt om jouw gerecht te perfectioneren, en dat wordt eindelijk opgemerkt. Consumenten kiezen voor variatie en kwaliteit. De ‘ouderwetse’ haringkar, loempiastand en oliebollenkraam maken plaats voor meer verrassende foodtrucks, waar je exotische gerechten als ramen, taco’s en slowcooked barbecuespecialiteiten kunt bestellen. En ‘haute dogs’, natuurlijk.

 • Minder vlees eten

  Groente speelt steeds vaker de hoofdrol in gerechten. Uit en thuis. Vega en vegan kookboeken domineren de kookboekenplank in de boekhandel en er duiken steeds meer all-vega(n) restaurants op in het straatbeeld. Ook bestaande restaurants, eetcafés, festivals en kookmagazines breiden het aanbod voor vegetariërs en flexitariërs uit, we eten namelijk graag wat minder vlees.

 • Lokaal mooie producten kopen

  Nóg een stap naar bewuster en duurzamer eten: kiezen voor pure producten – bijvoorbeeld biologisch of ecologisch. Liefst uit eigen regio. Je support een lokale ondernemer én kunt je als foodproduct veel beter een beeld vormen van het verhaal achter een product of ingrediënt. Koken en eten met een goed gevoel! De kortere keten van boer tot bord heeft bovendien andere voordelen: minder vervuiling door transport en er is mogelijk minder energie en grondstof nodig voor bewaren en verpakken. Waarom zou je appels uit Chili en asperges uit Peru laten overkomen, als ze hier ook groeien?

 • Experimenteren met fermenteren

  Veel groenten en fruit wordt geoogst tussen juni en eind oktober. Om óók in de andere maanden te kunnen genieten van verse vitamines, moeten we een deel van het aanbod conserveren. Door het te fermenteren, bijvoorbeeld. Helemaal van nu. Gefermenteerde groenten smaken heerlijk en alle vitamines blijven behouden. Bovendien is probiotisch eten hartstikke goed voor de darmflora, het past dus helemaal in de bewust eten-trend.

 • Hotdogs!

  Neem jij ‘m op in je menu? Maak voor jouw ultieme hotdog zoveel mogelijk zelf, van pure, eerlijke en lokale ingrediënten. Of zoek producten met een verhaal, bij gepassioneerde leveranciers. Besteed aandacht aan de bun. Draai je worst van het vlees van de varkens, kippen of koeien van de boer om de hoek. Of ga vega: een hotdog van kruidige soja is net zo lekker als eentje van sappig varkensvlees. Serveer er smaakvolle sauzen bij en speel met toppings vooral in op groenten van het seizoen. Of wat dacht je van (zelf gefermenteerde?) zuurkool, kimchi of augurken op je hotdog? Zo combineer je alle trends op één bord. En da’s goed voor de smaak, creativiteit én het milieu!

  Kortom: in 2019 draait het weer om lekker écht eten. Comfort food, maar dan lokaal geproduceerd met pure ingrediënten. Serveer je je gerecht dan ook nog eens op een bordje, bakje of mandje dat je hergebruikt óf van materiaal dat goed te recyclen is? Dan ben je helemaal goed bezig, want met overmatig gebruik van plastic zijn we in 2019 ook wel klaar, toch?

Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 86 van 168
Volgende »