Menu

Foodtrucks zijn mateloos populair!

Geplaatst op 05-05-2017 door Redactie

Wanneer je vroeger naar een festival ging, moest je jezelf in veel gevallen tevreden stellen met een frietje en een snack. Als je daarnaast ook nog een pizza kon kopen, was dat al luxe. Hoe anders is het vandaag de dag bij festivals waar foodtrucks je kennis laten maken met de meest bijzondere gerechten en heerlijk eten. En dat doen ze ook nog eens op een ontzettend originele manier. Talloze rijdende restaurants in de meest creatieve vormen staan op de verschillende festivals voor je klaar. De trend wordt langzaam maar zeker steeds populairder in België. Inmiddels zijn er zelfs al zo'n 1000 verschillende foodtrucks in ons land. En ze zijn zo populair dat er zelfs speciale evenementen voor worden georganiseerd! 
 

 • Trend uit Amerika

  In principe bestaan foodtrucks al veel langer. De ijscokraam is wellicht één van de oudste foodtrucks en ook de rijdende snackbar en de viswagen bestaan al langer. De trend heeft zich de laatste jaren in België echter pas echt doorgezet doordat er nu rijdende eetkraampjes zijn in ontzettend veel verschillende soorten. Deze trends is over komen waaien uit Amerika, waar foodtrucks zelfs het straatbeeld bepalen. Het is daar heel normaal dat ze in steden op straat zijn. In België mogen foodtrucks vaak enkel op festivals en evenementen verschijnen. Dat heeft vooral te maken met strenge regels voor de veiligheid. Omdat de eigenaren van foodtrucks natuurlijk wel een inkomen moeten hebben, zie je ontzettend vaak en veel op festivals. Gelukkig lijkt er wel een versoepeling van de regels te komen waardoor je jouw favoriete foodtruck binnenkort wellicht ook in de stad tegen kunt komen!

  Trend uit Amerika
 • Foodtrucks serveren vaak gezond eten

  De populariteit van foodtrucks heeft ook te maken met een andere trend die zich de laatste jaren doorzet. Steeds meer mensen en met name veel jongeren kiezen namelijk voor een gezonde levensstijl waarbij vooral voeding een belangrijke rol speelt. We eten het liefst zo min mogelijk fastfood. Foodtrucks zijn vaak ontzettend divers waardoor je ook gezonde gerechten kunt eten. Heerlijke visgerechten bijvoorbeeld of specialiteiten uit talloze regio's. De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor je op de meeste festivals simpelweg altijd kunt eten waar je zit in hebt!

  Foodtrucks serveren vaak gezond eten
 • De meest originele foodtrucks!

  Ook het uiterlijk van de foodtrucks is voor veel mensen genieten. Ze zijn er in zeer uiteenlopende ontwerpen waarbij de één nog creatiever is dan de ander. Van bakfietsen met lekkere gerechten tot kleurrijke bussen en van brandweerwagens tot typische Engelse bussen: niets is te gek! Bekijk hier wat bijzondere foodtruck verschijningen.

  De meest originele foodtrucks!
 • Speciale Foodtruck festivals!

  Je zult de foodtrucks vast wel eens gezien hebben op jouw favoriete festival, waar ze vooral een bijrol vervullen. Er zijn echter ook speciale festivals waarbij het juist om de foodtrucks draait. Je hebt op deze evenementen natuurlijk veel meer verschillende foodtrucks aanwezig en hier zijn de rollen omgedraaid. Op een foodtruck festival is het namelijk de muziek en de gezelligheid die een bijrol vervullen. De hoofdrol gaat namelijk naar de talloze foodtrucks met het lekkerste eten! Kijk op deze link voor de leukste foodtruck festivals in 2017 gans België.

  Speciale Foodtruck festivals!
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 150 van 159
Volgende »