Menu

Hoe maak je je werknemers (meer dan) gelukkig?

Geplaatst op 18-07-2018 door Redactie

Een aantal maanden geleden hebben we een artikel gewijd aan hoe je je klanten gelukkig maakt, maar minstens net zo belangrijk is het om er voor te zorgen dat je werknemers gelukkig zijn en goed in hun vel zitten op de werkvloer. Zij steken immers dagelijks hun tijd en liefde in het werk en zijn het visitekaartje van jouw foodtruck.

 • Tip #1: Luister en leer

  Naar je klanten luisteren zorgt voor een betere ervaring voor je klanten. Naar je werknemers luisteren… Je snapt het al. Je werknemers, zeker zij die al langere tijd voor je werken, zien verbeterpunten die jij niet ziet omdat hun perspectief anders is. Je kunt er voor kiezen een blind oog te werpen, maar door gesprekken aan te gaan met je werknemers en te luisteren naar wat zij hebben te vertellen (zowel met betrekking tot klanten als hoe het beter kan voor hun) verbeter je de sfeer op de werkvloer, je relatie met je werknemers én je zaken.

  Tip #1: Luister en leer
 • Tip #2: Voorkom valkuilen

  Als ondernemend foodtrucker heb je het druk en dat is begrijpelijk. Dit mag echter niet ten kosten gaan van klanten of je personeel. Maak compromises als er regelmatig overgewerkt moet worden, bijvoorbeeld door een vrije dag terug te geven. Maar maak geen beloftes die je niet na kunt komen! Hierdoor zullen irritaties ontstaan en je werknemers zullen zich niet gewaardeerd voelen; want blijkbaar doen ze er niet toe.

 • Tip #3: Uitdaging

  Voor alles in het leven geldt dat waar ‘te’ voor staat niet goed is. Als je personeel constant moet overwerken veroorzaakt dit stress en het vergroot de kans op een burn out. Maar ken je ook het begrip ‘bore-out’? Dit is het gevolg van té weinig uitdaging en verveling op het werk en gaat gepaard met gelijksoortige symptomen als een burnout. Mocht je het idee hebben dat je werknemers te weinig uitdaging in hun dagelijkse routine ondervinden, is het een idee meer of andere taken te geven en de verantwoordelijkheid te verhogen.Gelukkige werknemers zorgen voor een prettige werksfeer en gelukkige klanten!

« Vorige
Bericht 116 van 179
Volgende »