Menu

Gezond en goedkoop koken? Het kan!

Geplaatst op 13-07-2018 door Redactie

Je hebt vast wel eens horen zeggen dat gezond eten zo moeilijk is omdat slecht eten nu eenmaal een stuk goedkoper is. Toch hoeft het helemaal niet zo duur te zijn als je het slim aanpakt. Daarom hebben we vandaag voor jou 5 tips om het goedkoop én gezond te houden.

 • Eet seizoensgebonden

  Er zijn drie ijzersterke redenen waarom seizoensgebonden eten beter is: Het is goedkoper (want de aanbieding van product is groter), het is beter voor het milieu (want je aardbeien hoeven niet vanuit Spanje overgevlogen te worden) én het is gezonder (want er hoeven minder chemicaliën gebruikt te worden om de producten goed en glanzend te houden).

  Eet seizoensgebonden
 • Plan je maaltijden uit

  Het klinkt misschien als een vermoeiende opgave, maar als je je (avond)maaltijden vooruit plant voorkom je verspilling een stuk effectiever. Zo kun je recepten op elkaar afstemmen en de restjes inplannen voor het recept van de volgende dag. Hierdoor voorkom je dat je ingrediënten koopt die je niet gebruikt en vervolgens moet weggooien.

 • Ban fout voedsel

  Je wilt het zo graag goed doen, maar die zak chips is je aan het verleiden vanuit het keukenkastje. Zorg dat je geen fout voedsel meer in huis haalt zoals chips, zoutjes, cake of snoep; op deze manier bespaar je geld én calorieën. Mocht je het moeilijk vinden om de schappen vol zoete zondes te weerstaan, dan kunnen we je als tip geven altijd te zorgen voor een volle maag tijdens het doen van de boodschappen.

 • Koop verstandig

  Ga voorbereid naar de winkel. Heb je je maaltijd al achter de rug? Goed. Maak een lijstje, gebaseerd op de recepten die je van te voren had bedacht. En shop voor aanbiedingen! Je bespaart op deze manier gemakkelijk tientallen euro’s per maand. Ook de huismerken in plaats van de A-merken, verstopt in het lage deel van de schappen, schelen je de nodige euro’s.

 • Ingevroren

  Pakken en zakken met bevroren voedsel zijn een uitstekende manier om te besparen op duur groenten en fruit in de schappen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het verlies van vitamines en mineralen; er zit namelijk nagenoeg geen verschil in de hoeveelheid hiervan. Daarnaast blijft het voedsel ook nog eens veel langer goed, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd.

  Met deze tips bespaar je gegarandeerd tientallen euro’s op je boodschappengeld. En je bent ook nog eens gezond bezig!

  Ingevroren
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 117 van 179
Volgende »