Menu

Drankjes serveren: De dorst lessen in stijl!

Geplaatst op 06-06-2022 door Redactie

Een drankje is veel meer dan de vloeistof die u tot zich neemt. Het is de sfeer en de liefde waarmee je een drankje klaarmaakt die telt. Er zijn vele manieren om drankjes aan te bieden, maar u mag een aantal regels niet veronachtzamen. IJsblokjes, decoratie en hoeveelheid zijn drie belangrijke factoren die gelden ongeacht de kleur, het alcoholgehalte of het soort glas van het drankje!

 • ICE ICE ICE

  Crushed ice past bij sommige dranken, terwijl ijsblokjes bij andere passen. Over het algemeen heb je niet zo veel ruimte in uwFoodTruck, en daarom is het moeilijk om drankjes met ijs aan te bieden. Maar ijs geeft drankjes de juiste temperatuur en soms kan gesmolten water de smaak van de drankjes verbeteren. Let er wel op dat je de drank niet verwatert, maar nogmaals, dat is iets wat de consument zelf moet bepalen.

  • Een gouden regel die u niet mag vergeten: als je crushed ice gebruikt, of kleine ijsblokjes in het algemeen, moet ueen rietje gebruiken.
  • Tip: Vergeet niet om rietjesreinigers voor glazen rietjes aan te schaffen voordat wegwerprietjes verboden worden!

 • DECORATIE

  • Versier de rand: Voor een zoutrand kunt ukleine hoeveelheden gewoon tafelzout gebruiken. Fleur de sel is echter iets stijlvoller en smaakvoller. Ukunt eigenlijk alles gebruiken waardoor de drank er beter uitziet zonder de smaak te bederven. Cacao, kaneel-kardemommengsels, alles is in principe mogelijk!
  • Gebruik het juiste glas: Afhankelijk van het drankje, passen bepaalde glazen beter. Omdat FoodTrucks meestal niet-alcoholische dranken serveren, zijn dikwandige glazen gebruikelijker. Dit geldt ook voor zelfgemaakte frisdranken, die vaak in jampotten worden geserveerd. Als uwglas lekker groot is, kunnen bijvoorbeeld schijfjes citroen of kruiden het drankje over het algemeen versterken.
   Als u wegwerpbekers gebruikt, moet u er rekening mee houden dat volgens de EU-wetgeving plastic artikelen voor eenmalig gebruik in juli van dit jaar verboden zullen worden! Maar maakt ugeen zorgen, wegwerpdrinkbekers zullen voorlopig alleen worden geëtiketteerd, maar niet verboden.

 • HOEVEELHEID

  Wat wordt beschouwd als een "klein" of "groot" drankje kan zeer relatief zijn. Vaak bieden FoodTrucks "klein" aan zoals 0,2l en large zoals 0,4l, wat erg logisch lijkt. Als u de juiste hoeveelheid wilt verkopen, moet u eerst nadenken over het soort drankje: een liter mango lassi is te veel voor uw maag, ook al drinken we dit allemaal graag.
  Over de presentatie: als u grotere drankjes met citroenschil en ijsblokjes serveert, is het verstandig een tandenstoker te gebruiken, zodat de decoratie niet in het glas "rondzweeft". Het is een gedoe, maar afhankelijk van het soort glas en de hoeveelheid ijs, maakt het de ervaring plezierig

  HOEVEELHEID
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 18 van 168
Volgende »