Menu

FoodTruck Catering: Hoeveel eten moet je aanbieden?

Geplaatst op 01-06-2022 door Redactie

De gasten voor uw cateringevenement zullen binnenkort arriveren, maar zoals altijd is het de vraag of het geplande aantal gasten daadwerkelijk zal komen of dat er juist meer of minder mensen zullen komen dan verwacht. Dit is een vaak gestelde vraag die het overdenken waard is. Geen enkele FoodTrucker wil in een situatie komen waarin hij of zij geen eten meer kan aanbieden. Het is ook niet goed om te veel eten te bereiden, te veel geld uit te geven, en dan misschien restjes weg te moeten gooien. Daarom onthullen wij in dit artikel de beste manier om te berekenen hoeveel voedsel moet worden aangeboden voor een catering.

 • GOEDE VOORBEREIDING

  Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de hoeveelheid voedsel voor het catered evenement. Eerst en vooral moet u weten hoeveel mensen het evenement zullen bijwonen. Maar ook de duur van het evenement is van groot belang, evenals het soort evenement en het soort voedsel dat u wilt serveren: koud, warm, fingerfood, enz.

  Voor een avond met cocktails is bijvoorbeeld veel minder voedsel nodig dan voor een evenement dat de hele dag duurt. Hoe langer de gasten blijven, hoe meer voedsel ze zullen consumeren. Het is grappig, maar naarmate de tijd verstrijkt, krijgen mensen steeds meer honger.

  Wanneer u een schatting maakt van de hoeveelheid te kopen voedsel, rond dan altijd naar boven af in geval van twijfel. Sommigen zullen meer eten, anderen minder. Uiteindelijk zal alles in evenwicht zijn. Probeer te anticiperen op welk eten/drankjes het populairst zullen zijn, zodat u er meer van kunt kopen. In die zin kan het bijhouden van een consumptielijst u helpen om beter te bepalen welke drankjes en gerechten altijd populair zijn. Bedenk ook dat een gevarieerd menu betekent dat het beter is om eten te serveren in kleine bordjes, zodat uw klanten alles kunnen proberen.

  GOEDE VOORBEREIDING
 • ALGEMENE RICHTLIJNEN

  Starters

  • Als ueen avondevenement plant zonder diner, moet urekenen op 6-10 hapjes per persoon. Rond dit bedrag af naar boven, afhankelijk van of u het eten als buffet of op dienbladen serveert, want de mensen zullen meer eten als ze direct naar het eten kunnen gaan.
  • Als u een voorgerecht serveert, plan dan 2-4 hapjes per persoon. Probeer lichte en niet te grote fingerfoodgerechten te kiezen, want het diner begint daarna.
  • Als het evenement 's middags voor de lunch plaatsvindt, bied dan ook 2-4 tapas per persoon aan, misschien iets rijker dan bij het avondeten, wanneer de mensen minder willen eten.
  • Drankjes: Plan ongeveer 3 drankjes per persoon en ongeveer 1 tot 3 kopjes koffie voor de koffiedrinkers.

  Ontbijt

  • Elk persoon drinkt gemiddeld 2,5 drankjes, hetzij sap, koffie, thee, enz. Plan één hoofdgerecht per persoon (eieren, toast, ontbijtgranen), samen met twee bijgerechten, inclusief brood.
  • Fruit is een uitstekend dessert voor het ontbijt. Per persoon moeten ongeveer 3-5 stukken gesneden fruit of een kop fruitsalade worden geserveerd.

  Lunch

  • Voor de hapjes vóór het eten plan jetwee tot vier stuks per persoon, bv. olijven, stukjes kaas of vleeswaren. Bied een hoofdgerecht aan met 2 of 3 bijgerechten, waaronder rijst of aardappelen, en een dessert.
  • Bied een keuze aan drankjes, waaronder water, frisdrank, bier en wijn.
  • Als umeer sandwiches serveert, plan dan 1-2 per persoon.

  Avondeten

  • Bied een hoofdgerecht aan met 2 of 3 bijgerechten, bv. groenten, bonen, pasta, enz. Denk aan de vegetariërs!
  • Bied brood, salade of soep aan als voorgerecht.
  • Bied een stuk cake, taart of gebak aan of een romig dessert, bijvoorbeeld chocolademousse. Als je een grote selectie hebt, serveer dan kleinere porties.
   Koffie wordt meestal na het dessert gedronken. Reken maar op minder dan bij de lunch, want veel mensen drinken 's avonds geen koffie.

  ALGEMENE RICHTLIJNEN
« Vorige
Bericht 37 van 186
Volgende »