Menu

FoodLovers opgelet: Verschillende eetgewoontes uit de wereld

Geplaatst op 05-04-2022 door Redactie

Als een foodlover op reis gaat, is het verkennen van steden, monumenten en natuur waarschijnlijk niet de belangrijkste prioriteit. Denk aan al het voedsel dat specifiek bij een bepaalde stad of land hoort! Er is genoeg te ontdekken aan de binnenkant van een lokaal restaurant. Heeft u al een food-bucketlist gemaakt? Misschien is het handig om met deze eetgewoontes rekening te houden als u op vakantie gaat.

 • ETEN ZONDER HANDEN

  In Chili wordt praktisch alles met vork, lepel en mes gegeten. Het is normaal om een vork en mes te gebruiken, zelfs als de keuken componenten bevat die gemakkelijker met de handen gegeten kunnen worden, zoals kipdrumsticks en -vleugels. Voedsel mag nooit met de handen worden gegeten, aldus de plaatselijke bevolking. Ook de Brazilianen houden zich aan deze beleefdheidsnorm. Maar als u doorreist naar Mexico, moet u uitkijken dat u niet uw taco's met mes en vork eet.Het wordt beschouwd als ongemanierd en dwaas. Heeft iemand ooit geprobeerd dit te doen?

  ETEN ZONDER HANDEN
 • SCHONE OF VIEZE BORDEN?

  In India geeft een leeg bord aan dat je genoten hebt van de maaltijd. Het toont ook aan dat u uw gastheer respecteert door te vermelden hoe lekker het diner was. In China daarentegen denkt men dat u gastheer u niet genoeg te eten heeft gegeven.

 • KOM NIET OP TIJD

  Hoewel in België en grote delen van Europa het een gewoonte is om op tijd te komen, komt u met punctualiteit in Tanzania; op tijd komen voor het eten wordt zelfs als oneerbiedig beschouwd. U moet 15-30 minuten te laat komen om als een respectabele bezoeker te worden beschouwd.

  KOM NIET OP TIJD
 • ZWARE TIJD VOOR LINKSHANDIGEN

  Bent u van plan om naar India, het Midden-Oosten of delen van Afrika te gaan? Als dat zo is, zorg er dan voor dat u daar niet met uw linkerhand eet. Dit komt omdat de mensen in de regio de linkerhand in verband brengen met "vieze" taken zoals wassen, baden en het gebruik van het toilet. Als gevolg daarvan kan het pakken van voedsel of eten met uw linkerhand onbeleefd en onhygiënisch overkomen.

 • RUSTIG AAN MET DE KAAS

  De Italianen staan bekend om hun passie voor eten en voor kazen als parmezaan en mozzarella. Maar als u er toch bent, probeer kaas en vis dan niet te combineren. Waarom niet? In Italië wordt dat beschouwd als een gastronomische ramp. Bovendien moet u bij andere gerechten alleen om extra kaas vragen als die u wordt aangeboden. Zijn de vier kazen op uw pizza nog niet genoeg?

  RUSTIG AAN MET DE KAAS
« Vorige
Bericht 42 van 186
Volgende »