Menu

FoodTruck Eten: Eten met uw handen

Geplaatst op 04-01-2022 door Redactie

We zouden liegen als we niet een beetje huiveren wanneer iemand een hamburger of pizza met bestek eet. FoodTruck gerechten en street food zijn vaak snelle en kleine gerechten die u met uw handen kunt eten. We bespreken een aantal voordelen van eten met je handen en een aantal gerechten die u zeker moet overwegen om met uw handen te eten.

 • ETEN MET UW HANDEN

  We eten meestal met mes en vork, op kantoor of thuis. Streetfood is natuurlijk origineel en veel fijner dan het eten dat uin afhaalketens kunt kopen. Naast salades en soepen zijn onze FoodTrucks gespecialiseerd in allerlei gerechten die umet uwhanden kunt eten. In sommige culturen is het gebruikelijk om met uwhanden te eten. Een mooi voorbeeld is de Indiase cultuur. Indianen hechten veel belang aan voedsel, zowel bij het bereiden ervan als bij het eten. In tegenstelling tot de westerse samenleving, die de voorkeur geeft aan het gebruik van fijne gebruiksvoorwerpen, eten de meeste Indiërs met hun handen. Er zijn een aantal bewezen voordelen van deze gewoonte:

  • Verbetert de spijsvertering. De zenuwuiteinden in onze vingertoppen waarschuwen de hersenen dat we klaar zijn om te eten op het moment dat we onze maaltijd met onze vingers aanraken. De communicatie wordt naar de maag gestuurd, die het proces van de spijsvertering begint.
  • Gebruikt meer zintuigen. Eten met uwhanden geeft uwmaaltijd een tastbare diepte door het activeren van al uwzintuigen. Ukunt het gewicht, de textuur en de temperatuur van het gerecht voelen.
  • Vermindert te veel eten. Eten met uwhanden kan uin staat stellen langzamer en bedachtzamer te eten, waardoor umet minder eten al een voldaan gevoel hebt en eetbuien en gewichtstoename worden voorkomen. Het bevordert ook een gevoel van verzadiging of tevredenheid, dat ontbreekt wanneer umet zilverwerk eet.
  • Bevordert mindful eten. Eten met uwhanden maakt umeer bewust van uweten. Elke keer dat ueen hap neemt, bent ubezig met de beweging, waardoor mindful eten wordt gestimuleerd.
  • Voorkomt het verbranden van uwtong.Uwhanden kunnen ook gebruikt worden als temperatuursensoren. De zenuwuiteinden van uwvingertoppen sturen een temperatuurmeting naar uwhersenen, waardoor uvoorkomt dat uwtong verbrandt.

  Dus, de volgende keer dat uw wilt genieten van een maaltijd, gooi het bestek weg en geniet van het eten met uwhanden.

  ETEN MET UW HANDEN
 • DIPPEN

  Zoete aardappel met verschillende sauzen, een killer gerecht! Of gebakken vis met tartaarsaus? In het algemeen, alles wat "gedipt" kan worden, moet met uw handen gegeten worden. Laten we eerlijk zijn, op deze manier eten maakt uw dag! Denk aan aardappel sticks met roomkaas saus of komkommer sticks met yogurt saus, wilt u deze gerechten eten met bestek? Wij in ieder geval niet.

 • BROOD & BURGERS

  Veel van onze foodtrucks kunnen panini's serveren, hetzij met ciabatta of met sandwich brad. Het belangrijkste is dat het brood licht geroosterd en "krokant" is. Misschien kunnen vers gesmolten kaas en een originele saus het gerecht smakelijker maken.

  Hamburgerfans weten heel goed dat het allemaal om de greep gaat. Ze grijpen de onderkant van het broodje onmiddellijk vast met hun duimen en pinkies, terwijl de rest van hun vingers de bovenkant van het broodje vastgrijpt om te voorkomen dat de toppings eruit lekken.

  Bovendien is een goede braadworst, bijvoorbeeld, veel aantrekkelijker met het juiste brood. Het broodje bestaat al sinds de 18e eeuw (althans officieel met de naam). Dus: Besteed aandacht aan het brood om de temperatuur te behouden en de bite te verlevendigen. Hetzelfde geldt trouwens voor de wraps. De naam geeft aan dat het veilig is om in je handen te houden terwijl u geniet.

  BROOD & BURGERS
 • SOCIALE GERECHTEN

  Dat kunnen Vietnamese loempia's zijn of stukjes kaas die u met een grisini neemt. Japans streetfood is ook makkelijk met je handen te eten of Spaanse tapas bijvoorbeeld. Associeer fingerfood met een leuke en gezellige groep!

 • CREPES

  Crêpes zijn ook een specialiteit die foodtrucks op ons platform aanbieden. Het beslag is dun en krokant, maar houdt de ingrediënten stevig, zodat we ons geen zorgen hoeven te maken over vlekken op onze kleren.

 • NATUURLIJKE MANIER

  We hebben veel voedsel opgesomd dat u met uw handen zou moeten of kunnen eten. Er zijn nog veel meer gerechten die u beter niet met bestek kunt eten. Denk aan pizza, taco's, fruit, spareribs, kippenvleugeltjes, enz. Het is natuurlijk om voedsel met onze handen te eten. Een paar duizend jaar geleden at niemand met mes en vork. Dus de volgende keer dat u een heerlijk gerecht eet van een van onze FoodTrucks, overweeg dan om met uw handen te eten!

  NATUURLIJKE MANIER
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 53 van 186
Volgende »