Menu

FoodTruck Menu: Hoe stelt u uw eigen menu samen?

Geplaatst op 17-09-2021 door Redactie

We hebben het al vaak gehad over het design van de FoodTruck. Dit moet natuurlijk visueel erg aantrekkelijk zijn, maar hetgeen wat klanten uiteindelijk overhaalt om uw FoodTruck te boeken, is het menu. Wat staat er eigenlijk op een menu? Het menu samenstellen is leuk, maar er zijn veel factoren waar je mee rekening moet houden. We bespreken er een paar!

  • Voor ubegint met het samenstellen van het menu, moet umet een heleboel factoren rekening houden. We hebben een paar vragen voor uopgestelt die u eerst kunt beantwoorden en uhelpen om zo uwmenu samen te stellen:

    • Wat kan ik goed bereiden?
    • Welke gerechten zijn populair of waarmee onderscheid u zich?
    • Welke ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar bij de groothandel, of in uwbuurt?
    • Welk voedsel is gemakkelijk te vervoeren en goed te bewaren in een foodtruck.
    • Wat kunt ubereiden en/of opwarmen zonder veel moeite?
    • Welk type voedsel is geschikt voor uw culinaire expertise of kunt ucreatieve nieuwe recepten uit proberen?
    • Welke gerechten of snacks kunt umakkelijk op straat serveren?
    • Welk gerechten zijn in potentie rendabel?
    • Welke gerechten worden niet verkocht door uw concurrenten?
    • Gaat u zich specialiseren in één of twee gerechten of kiest ueen meer uitgebreide kaart, realiseer uzich dan wel dat uook alles op voorraad moet hebben.

    FoodTruck Menu: Hoe stelt u uw eigen menu samen?
  • VOORBEREIDING

    Er zijn talloze variaties om een menu samen te stellen en misschien zit u met uw handen in uw haren omdat u niet zo goed weet waar u moet beginnen. Het is belangrijk dat u de gerechten test voordat u ze aan klanten serveert. Test uw gerechten bijvoorbeeld door zete serveren aan familie en vrienden! Zo kunt u oefenen met het bereiden, kunt u feedback ontvangen en beloont u uw vrienden en familie ook met (hopelijk) heerlijke gerechten. Wees niet bang voor kritiek, beter thuis dan van betalende klanten. Zodra u een paar favorieten hebt gevonden, zorg er dan voor dat u de recepten perfect beheerst. U moet de gerechten kunnen bereiden onder stress en voor grote aantallen!

  • TIPS

    Tenslotte hebben wij nog een aantal tips die kunnen helpen met het opzetten van uw menu:

    • Zorg dat ueen menu samenstelt dat gemakkelijk is om herhaaldelijk te maken in grote hoeveelheden.
    • Het menu moetaltijd goed smaken, zorg ervoor dat u een constante kwaliteiten smaak kunt leveren.
    • Het is gemakkelijk te serveren en op te dienen.
    • Stel een flexible menu samen. Stem het menu per gelegenheid af op het soort gasten.
    • Houd rekening met de jaargetijden. Het heeft is natuurlijk niet zo lekker om een ijsje te eten op een koude winterdag. Kies er voor om gebruik te makenvan producten die in een bepaald jaargetijde aangeboden worden.

    TIPS
« Vorige
Bericht 62 van 180
Volgende »