Menu

5 tips om jouw team de perfecte werkomgeving te bieden

Geplaatst op 22-08-2019 door Redactie

Happy at work = happy at life! Heb jij in jouw foodtruck medewerkers in dienst? Hou ze happy! Want een tevreden team is energieker, productiever, gemotiveerder en meer betrokken. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende manieren om in jouw foodtruck de perfecte werkomgeving te creëren. Deze tips helpen je!

 • 5. Heb oog voor je fysieke werkplek

  Dit geldt niet alleen voor kale, kille kantoren. Oók in jouw foodtruck is het waardevol om aandacht te besteden aan inrichting en aankleding. Mensen zijn namelijk productiever in een omgeving waarin ze zich thuis voelen. Maak het gezellig. Werk met kleur! Blauw bevordert bijvoorbeeld concentratie, rood wekt adrenaline op en geel stimuleert creativiteit en communicatie. Pas op: te heftige of teveel verschillende kleuren kunnen juist onrust veroorzaken. Een mooi pluspunt: met jouw foodtruck sta je vaak in verbinding met de natuur, buitenlucht en zonlicht. Ook dat is goed voor de productiviteit.

  5. Heb oog voor je fysieke werkplek
 • 4. Ben een geweldige manager

  Dit klinkt eenvoudiger dan het is. Als je te soepel en meegaand bent, zullen je werknemers daar misbruik van maken. Aan de andere kant: als je te streng bent, vinden ze je weer niet aardig. Vind de juiste balans! Gebruik humor. Het klinkt cliché, maar het is echt waar: lachen is gezond! Een grapje kan bovendien héél veel spanning uit de lucht halen. Geef regelmatig complimentjes, maar aarzel ook niet om streng en zakelijk te zijn als het nodig is. Dan gaan je collega’s je respecteren, terwijl ze ook gewoon een leuke tijd hebben op de werkvloer.

 • 3. Wees ruimdenkend

  Als je een fijne werkomgeving wilt creëren en tegelijk de best mogelijke baas wilt zijn, moet je een beetje ruimdenkend zijn. Je moet zien wat jouw medewerkers beweegt. Niet iedereen die je aanneemt zal al jouw passies met je delen. Sommigen zien hun werk voor jou misschien als ‘gewoon een bijbaantje’. Dat wil niet zeggen dat ze op het moment dat ze werken niet hun beste beentje voor je voorzetten, of dat ze niet goed zijn in hun werk. Maar het betekent wel dat je hun aandacht moet delen. Wees redelijk en sta open voor de wensen en behoeftes van jouw medewerker, bijvoorbeeld bij roosterwijzigingen. Ja: dat is soms lastig, maar je hebt je werknemers hard nodig. Als jij je als baas van de beste kant laat zien, komt dat jouw business alleen maar ten goede.

 • 2. Stimuleer samenwerking

  Stimuleer sociale contacten en gezelligheid; op de werkvloer en daarbuiten. Drink bijvoorbeeld regelmatig samen wat na afloop van een shift. Of organiseer eens een teambarbecue, kerstetentje of een ander gezellig personeelsuitje. Als jouw mensen het samen leuk hebben, ontstaat er vanzelf meer betrokkenheid. Bij elkaar, bij jou en je onderneming. Vier behaalde successen ook samen. Wees trots. Op je bedrijf én op de mensen de mensen die dit met jou mogelijk maken.

 • 1. Maak het leuk

  Jouw foodtruck is jouw passie, maar het moet voor iederéén leuk zijn om bij jouw foodtruck te zijn. Voor je klanten, je medewerkers en jezelf. Creëer een omgeving waar je zelf met plezier iedere dag naartoe gaat. Waar je graag wilt werken. Wees een bedrijf waar je zelf zou solliciteren als je geen ondernemer was geworden. Dat kan op allerlei manieren. Zorg voor muziek op de werkvloer. Las themadagen in. Faciliteer een lekkere, gezonde lunch onder werktijd. Geef ideeën de ruimte. Doe leuke dingen. Het idee is dat jouw medewerkers beter zullen presteren als zij zich goed voelen op hun werk. Win-win situatie!

« Vorige
Bericht 60 van 174
Volgende »