Menu

Klopt jouw kennis over voeding?

Geplaatst op 06-07-2018 door Redactie

Als foodlover of foodtrucker is voeding een belangrijk onderwerp. We worden steeds bewuster van wat er in voedsel zit en wat het met ons lichaam doet. Toch zijn er nog steeds hardnekkige mythes over eten die maar niet lijken uit te sterven. Het is dan ook niet gemakkelijk bepaalde mythes uit te bannen, omdat er continu nieuwe en tegenstrijdige informatie bij lijkt te komen.

 • Water drinken om af te vallen

  Afvallen door op een dag minstens 3 tot 4 liter water te drinken? Dat is een mythe. Als je elke dag 3 liter frisdrank drinkt en dit vervangt door 3 liter water, dan zul je afvallen door het gebrek aan suiker; meer niet. Om af te vallen zul je minder calorieën moeten innemen dan je verbruikt, dit is de enige manier. Wonderpillen, gekke diëten of het drinken van veel water om af te vallen leidt alleen maar tot teleurstelling.

  Water drinken om af te vallen
 • Detoxen

  ‘Ontgift je lichaam met deze pillen!’ of ‘spoel je darmen schoon met dit detox-drankje!’. Je raadt het al; klinkklare onzin. Heb je het geprobeerd, en voelde je je ook daadwerkelijk beter? Dat kan zeker kloppen! Door een tijdje te ‘detoxen’ eet je een stuk gezonder en bewuster dan je gewoonlijk doet. Voornamelijk veel groenten en wat fruit. Dit heeft een positief effect op je lichaam. Let echter op met detoxdrankjes, hier zit vaak veel (teveel) suiker in voor een plezierige smaak. Op deze manier ben je echter nog steeds niet gezond bezig.

  Detoxen
 • Suikervervangers

  Er wordt nog regelmatig aangeraden honing, ahornsiroop, of een andere ‘natuurlijke’ suiker te gebruiken in plaats van reguliere keukensuiker, omdat dit beter zou zijn. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat je hiervan meer kunt gebruiken, maar dat is zeker niet aan te raden. Welke suikervervanger je dan ook gebruikt, het blijft suiker en dus moet je er niet teveel van nemen. Sterker nog, we eten gemiddeld driemaal zoveel suiker als aangeraden per dag!

  Suikervervangers
« Vorige
Bericht 92 van 152
Volgende »