Menu

Vijf valkuilen voor beginnende foodtruck-eigenaren

Geplaatst op 18-05-2018 door Redactie

Een eigen foodtruck beginnen is een avontuur, een jarenlange droom die waarheid wordt. Goedkoop is het echter niet, goed beginnen doe je door eerst informatie in te winnen. En een goed begin is het halve werk, daarom hebben we een top vijf op rij gezet met veelvoorkomende valkuilen voor beginnende ondernemers.

 • Valkuil 1: Geen verstand van zaken. Letterlijk.

  De eerste valkuil klinkt misschien logisch, maar toch is dit een veelgemaakte fout bij onder andere foodtruck-eigenaren: geen verstand van zaken. Waarom begin je een foodtruck? Dat is hoogstwaarschijnlijk omdat je affiniteit hebt met voedsel en koken, je hebt je koksdiploma tevens op zak en doet dit met plezier. Maar heb je ook verstand van boekhouden? En ben je je bewust van alle wetten en regels die om de hoek komen kijken? Voor alleen al een staanplaats dien je vaak eerst een vergunning aan te vragen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over al die certificaten.

  Valkuil 1: Geen verstand van zaken. Letterlijk.
 • Valkuil 2: Geen duidelijk plan

  Om op te vallen en je naam te claimen in de foodtruck-business (of andere business), is het belangrijk jezelf neer te zetten; dit doe je met een duidelijk plan. "Wat voor soort voedsel ga je serveren? Welk thema heeft dit? Hoe ga je dit vertalen in het uiterlijk en de naam van je truck?" zijn nog maar een handvol vragen, het topje van de ijsberg. Er is veel om over na te denken voordat je serieuze stappen neemt. Dat gezegd, sluit valkuil 3 hier goed bij aan..

 • Valkuil 3: Vastgeroest aan jouw visie

  Het is erg belangrijk om een duidelijk thema te hebben waardoor je opvalt. Natuurlijk ligt de stijl van de truck, de naam en aankleding in jouw handen en ook het voedsel dat je gaat serveren mag je zelf bepalen. Maar uiteindelijk is de kant de baas, die maakt of breekt namelijk jouw (beginnende) bedrijf. Het is dus heel belangrijk naar je klanten te luisteren en feedback serieus te nemen. Ben niet te eigenwijs om je foodtruck aan te passen als dat nodig is. Lees hier meer over hoe je je klanten tevreden maakt en houdt.

   Valkuil 3: Vastgeroest aan jouw visie
 • Valkuil 4: Ondergekapitaliseerd

  Blijf realistisch. Dat is nooit zo belangrijk als dat dat is als je een zelfstandig ondernemer bent die moet rondkomen van zijn bedrijf. Realiseer je dat je als beginnend ondernemer, met al de kosten voor de opstart, waarschijnlijk niet meteen genoeg winst maakt om je boterham mee te betalen (en je truck, en je standplaats, en je inventarisatie, enz). Ben hier bewust van en zorg dat je geld achter de hand hebt.

 • Valkuil 5: Geen duidelijkheid

  Om kosten te besparen en er zeker van te zijn dat maaltijden altijd zijn wat ze horen te zijn, is het belangrijk dat de maaltijden die gemaakt worden duidelijk zijn opgeschreven. Dit lijkt misschien onzinnig als je alleen staat, maar stel dat je een keer ziek bent en iemand neemt het een dag van je over? Weten zij ook hoe het zit? En mocht een maaltijd tóch een keer onverhoopt mislukt zijn, kun je altijd even gluren waardoor..

 • Het is nog niet zo eenvoudig om het goed te doen! Geen zorgen. Foodtruckbooking helpt je om duidelijkheid in de chaos te scheppen. Klik hier voor meer tips over het opstarten van een foodtruck-bedrijf.

« Vorige
Bericht 122 van 168
Volgende »