Menu

Deze foodtrends gaan 2018 domineren

Geplaatst op 13-01-2018 door Redactie

Het volgen van de trends is altijd een fixe klus. Het ene moment is je telefoon is kleiner dan je pink en het andere moment probeer je denkbeeldige wezens te vangen met een telefoon ter grootte van een tablet. Met de gerechten die je voorgeschoteld krijgt in restaurants, foodtruck en eetcafe’s is het niet anders. Wat je eet, wordt ook bepaald door trends die een uniek vermogen hebben om onze keuzes te beïnvloeden en om onze borden te vullen met unieke smaken en texturen.

 • In 2017 zagen we taco's gevuld met gefermenteerde groenten, salades gemaakt van zeewier en niet-alcoholische dranken die opbloeiden. FoodtruckBooking is ook dit jaar weer eens in de foodtrends gedoken van 2018. En wat zal dit gaan betekenen voor de foodtrucks? Gaan zij mee in deze trends? Hier zijn vijf trends die je in 2018 zeker gaat proberen en die een heel smakelijk en aantrekkelijk jaar zullen opleveren.

  Deze foodtrends gaan 2018 domineren
 • Regionale gerechten

  De meeste sterrenrestaurants hebben een sterke loyaliteit om regionale gerechten op een zeer onderscheidende manier te presenteren. Zo zijn consumenten in 2018 geneigd om gastronomische ervaringen op te doen die spreken over het erfgoed van een regio en lokale producten te benadrukken.

  Foodtrucks maken al veel gebruik van ingrediënten uit de regio. Deze trend past dus precies in hun straatje. Hiermee komt er extra aandacht voor de keuze die deze ondernemers al hebben ingezet. Wellicht komen er nu specifieke foodtrucks met alleen gerechten uit de regio.

 • Een fleurig geheel

  Micro-groen is al lang een rol in de keuken van veel restaurants om zo meer kleur en stijl toe te voegen aan een bord. Dit jaar zullen de borden echter bloeien met de toegevoegging van kleur met eetbare bloemen.
  Ze voegen niet echt smaak toe aan het gerecht, maar ze voegen zeker een dosis kleur toe, wat erg aantrekkelijk is voor het oog.

  Een fleurig geheel
 • Duurzaam

  Ook gasten gaan meer voor de duurzame ervaring. Gerechten als foie gras en het eten van levende garnalen raakt uit de gratie. De zoektocht start naar humane voedselervaringen die duurzaamheid bevorderen. Denk aan grasland-gevoed vlees, boerderij-verhoogde eieren, en ondersteuning van kleinere producenten die zich houden aan de ethische behandeling van vee.

 • Uniek gekruid

  Er zijn al keukens waar kumamoto-oesterschelpen worden gebakken en gemaald om gerecht te kruiden. En sommige chefs nemen de schors van inheemse bomen of gaan opzoek naar insecten met interessante smaken. Het gebruik van unieke kruiden zal bloeien in 2018 en het eten daarvan zal niet langer alleen een ervaring voor de moedigen zijn. Kijk bijvoorbeeld naar het gebruik van mieren die smaken als citroengras, of boomschors met een bittere koffiegeur. Dit zal de authenticiteit van een gerecht alleen maar vergroten.

  Uniek gekruid
 • Een gouden jaar

  Dit jaar zal de weg naar culinaire verwennerij in goud worden geplaveid. Desserts met bladgouden insluitsels, glinsterende specerijen en poeder van een 24-karaats verwennerij.

  De economische crisis lijkt toch echt voorbij en dit jaar gaat het allemaal om gezond en welvarend eten. Goud consumeren is niet echt nieuw, maar het zal zeker meer worden toegepast voor degenen die graag de fijnere dingen in het leven willen proeven.

  We gaan zien hoe deze goed klinkende foodtrends terecht komen bij de foodtruck. Wie zal de eerste zijn met bloemen op zijn hotdog, goudsnippers op de salade of de falaffel afgetopt met mieren? Bekijk hier onze foodtrucks en vraag hen naar de nieuwste trends die ze kunnen inzetten op jouw bruiloft of bedrijfsfeest. Je huurt deze top foodtrucks direct bij de eigenaar.

  Een gouden jaar
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 133 van 168
Volgende »