Menu

FoodTruck Catering: Een Uniek Evenement

Geplaatst op 24-08-2021 door Redactie

FoodTrucks zijn de ideale verzorgers van catering! Voor zowel grote, als kleine evenementen kunnen FoodTrucks ingehuurd worden voor de bereiding van eten, drinken, en nog veel meer. Veel FoodTruck eigenaren denken graag mee om zo het evenement tot in de puntjes te verzorgen. Hoe kan jij als FoodTruck eigenaar uitblinken in het cateren van verschillende evenementen en op wat voor soort evenement kan jouw FoodTruck het beste voor de catering zorgen?

 • BRUILOFTEN

  Voor bruiloften wordt meestal gebruik gemaakt van catering. Vaak is dit rondom het thema van een festivalbruiloft. FoodTrucks passen goed bij dit thema en de sfeer op de bruiloft. Een bruiloft is een onvergetelijke dag voor het echtpaar, en jij als FoodTruck eigenaar kan daar perfect aan meehelpen. Het is daarnaast ook hartstikke leuk om als FoodTruck mee te denken over passende gerechtjes, aankleding en versiering van de bruiloft zelf.
  Ook voor kleine gezelschappen is het super leuk om als FoodTruck langs te komen, maar denk goed na of dit past binnen jouw segment. Voor koffie FoodTrucks zal dit een stuk aantrekkelijker zijn dan voor FoodTrucks die verschillende gerechten bereiden.

  BRUILOFTEN
 • BEDRIJFSEVENEMENTEN

  Ook voor bedrijfsevenementen wordt er vaak catering gebruikt, wat tegenwoordig steeds vaker door FoodTrucks wordt verzorgd. Bedrijfsevenementen kunnen veel verschillende groottes aannemen. Zo kan het gaan om een klein bedrijf, maar het kan oplopen tot een landelijk evenement waarbij werknemers uit verschillende steden komen. Het aantal FoodTrucks dat gevraagd wordt is hier zeer afhankelijk van.

  Op bedrijfsevenementen zal het niet vaak voorkomen dat werknemers zelf betalen op het moment dat zij iets bestellen, maar dat er vooraf een afname wordt afgesproken. Dit zorgt ervoor dat jij jezelf goed kan voorbereiden op het gebied van inkopen en bereiding van de gerechten.

 • SPORTEVENEMENTEN

  Tijdens sportevenementen, zoals familie toernooien, toernooien met vrienden of competitie toernooien, komen vaak, naast de sporters zelf, ook veel supporters. De kantine van sportclubs is meestal te klein om alle gasten te voorzien van lekkere tussendoortjes voor bij hun drankjes. FoodTrucks zijn hier de perfecte oplossing voor.

  In tegenstelling tot veel andere evenementen, komt het vaak voor bij sportevenementen dat er geen totale bestelling gemaakt wordt voorafgaand aan het evenement. Het verdiende geld tijdens het evenement zal dan wel voor jou als FoodTruck eigenaar zijn, maar er is geen garantie op de hoogte van de omzet die je tijdens deze dag gaat maken. Kijk hierbij goed naar de hoeveelheid FoodTrucks die gevraagd worden voor het evenement en of er meerdere FoodTrucks met soortgelijke gerechten op het evenement zullen staan. Ook het aantal bezoekers is een belangrijke factor om mee te nemen bij de beslissing om wel of niet bij het evenement te staan.

 • BUURTFEESTEN

  Ook buurtfeesten zijn erg populair onder FoodTrucks. Het zijn gezellige evenementen waarbij veel bezoekers elkaar kennen. Voor buurtfeesten zijn natuurlijk hapjes en drankjes nodig, en om de belasting hiervoor weg te halen bij bewoners, worden FoodTrucks uitgenodigd.
  Voor buurtfeesten is het natuurlijk erg leuk als jij zelf uit de regio komt. Dit maakt het natuurlijk ook aantrekkelijker om op dit evenement te staan. Hoe minder reistijd en reiskosten er gemaakt hoeven worden, hoe sneller het evenement ook rendabel is voor jou als FoodTruck. Kijk of je voor dit soort feesten je assortiment kan uitbreiden met wat lekkere drankjes of hapjes, om zo te voorkomen dat er veel verschillende FoodTrucks uitgenodigd moeten worden.

  Het is natuurlijk ook hartstikke leuk om samen met collega FoodTrucks bij verschillende evenementen te cateren, vooral voor grote groepen. Hierdoor is er veel variatie in wat gasten kunnen eten en drinken, en wordt de druk en hoeveelheid werk verdeeld.

  BUURTFEESTEN
Archief
Deel dit artikel

Gastbloggen?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste schrijvers voor ons platform. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.

Contact opnemen
« Vorige
Bericht 70 van 186
Volgende »